X

Euregio jederzeit:

Schriftgrad
  • Vergrössern
  • Verkleinern
  • Normal

Aktuelle Grösse: 75%

Project "GIP EUREGIO"

Essentieel voor een economisch sterk grensgebied is een grensoverschrijdend toegankelijke en transparante arbeidsmarkt. Een aantal grensoverschrijdende pilots op het gebied van bemiddeling lieten vele kansen voor zowel de werkgevers als ook de werknemers zien. Toch doken ook allerlei drempels op waardoor opnieuw duidelijk werd dat ondanks jarenlange inspanningen een grensoverschrijdende carrière eerder uitzondering als regel is.

Vanwege de urgentie aan beide zijden van de grens is de cruciale vraag van het INTERREG V A-project "GIP EUREGIO" ("GrensInfoPunt EUREGIO"hoe wij erin slagen om meer mensen over de grens aan het werk te krijgen. Binnen het project worden infobijeenkomsten voor werkgevers en potentiele werknemers georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van het project is het grensoverschrijdende informatiepunt GrensInfoPunt EUREGIO.

GrensWerk
Sinds november 2017 zetelt in de Agentur für Arbeit aan de Bahnhofstraße in Gronau een Duits-Nederlandse arbeidsbemiddeling. De Agenturen für Arbeit Coesfeld, Rheine en Nordhorn werken hier samen met Werkplein Twente en het GrensInfoPunt van de EUREGIO. Klikt u hier voor een film over het project “Grenswerk”.

Het project GIP EUREGIO wordt in het kader van het INTERREG V A-programma "Deutschland-Nederland" met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) financieel ondersteund. Verdere cofinanciers zijn de provincies Gelderland en Overijssel, het ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn Westfalen en de Staatskanzlei van de deelstaat Nedersaksen, alsmede de (Land-) Kreise Borken, Emsland, Grafschaft-Bentheim en Steinfurt,de Regio´s Twente en Achterhoek, de gemeentes Hardenberg en Coevorden en de EUREGIO.