Home>Subsidies>Het Interreg Kleinprojectenfonds

Het Interreg Kleinprojectenfonds

Het Interreg Kleinprojectenfonds2023-11-29T10:01:14+01:00

Subsidie tot € 25.000

Het zogeheten Kleinprojectenfonds (KPF) is goedgekeurd door het Comité van Toezicht van het Interreg VI Deutschland-Nederland-programma en begin 2023 van start gegaan. De administratieve afhandeling is eenvoudiger geworden, omdat het Kleinprojectenfonds met vaste tarieven werkt. Dit betekent dat de vaak tijdrovende verplichting om bewijzen aan te leveren in de vorm van facturen en bankafschriften niet langer nodig is. Vooral voor scholen, verenigingen en vrijwilligers is dit een enorme verbetering.

Evenementen die in de regel één dag duren, kunnen worden ondersteund met een vast bedrag van 750 euro. Voor andere initiatieven of projecten in het KPF is financiering van maximaal 25.000 euro mogelijk.

Het Kleinprojectenfonds kent de volgende vier prioriteiten:

  1. Education (bijv. schooluitwisselingen, samenwerking tussen scholen/universiteiten, uitwisseling van leraren/professoren, taalondersteuning, stages).
  2. Governance (bevordering van samenwerking tussen publieke instellingen en overheden)
  3. Health (uitwisseling en netwerkvorming van bijv. gezondheidsdiensten, preventie en zorg, maar ook diergezondheid en bestrijding van dierziekten)
  4. People to people (bevordering van de samenwerking tussen burgers. Dit biedt een breed scala aan projectmogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, sport, historie en toerisme.)

Dit moet u doen om voor uw project een subsidie tot 25.000 € aan te vragen:

  • U schrijft een korte projectaanvraag en dient deze in bij de EUREGIO.
  • Het project wordt voorgelegd aan de EUREGIO-commissie. Daar wordt besloten of het projectidee wordt goedgekeurd.
  • Bij de indiening van de aanvraag worden concrete, individuele mijlpalen (en overeenkomstige kosten) vastgesteld die tijdens de projectperiode moeten worden bereikt.
  • Zodra het eindverslag is ingediend en de relevante bewijzen zijn geleverd, wordt een subsidie uitbetaald voor bereikte mijlpalen met een maximale EU-subsidie van 25.000 euro (max. 50% van de kosten). U hoeft geen facturen en betalingsbewijzen in te dienen.

Wij verheugen ons op uw projectideeën en ondersteunen u graag bij de aanvraag en doorvoering van uw project. Hier vindt u het aanvraagformulier en de bijbehorende handleiding. U kunt contact met ons opnemen via: kpf@euregio.eu.

Downloads

Aanvraagformulier - max. € 25.000 subsidie Download
Handleiding - max € 25.000 subsidie Download
Presentatie Kick-off Kleinprojectenfonds (DE) Download
Presentatie Euregiade (DE) Download

Contact

Lorenz Dik - Interreg VI Kleinprojectenfonds (KPF)

Soorten subsidies

Wilt u ook grensoverschrijdend samenwerken? Er zijn verschillende Interreg-subsidies, afhankelijk van de omvang van uw projectidee. Van kleinschalige grensoverschrijdende ontmoetingen of meer intensieve en langdurige samenwerking tot Interreg-projecten met een subsidie boven de € 25.000. Onder de drie knoppen hier onder leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_tot_25000_euro_meer_intensieve_en_langdurige_samenwerking
INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_vanaf_25.000_euro