06-05-202404-11-2024

EUREGIO adviesdag voor grensgangers in Hardenberg

Geïnteresseerde burgers kunnen tijdens de EUREGIO adviesdag in Hardenberg antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag in Hardenberg zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. De adviseurs en de experts uit het netwerk voorzien grensgangers en ex-grensgangers van deskundig advies en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld de belastingen, het pensioen, sociale zekerheid en ziektekosten.

Tijdens deze adviesdag kunnen geïnteresseerden zich niet alleen uitgebreid laten informeren door experts van het GrensInfoPunt EUREGIO, maar ook advies inwinnen bij diverse instanties, waaronder UWV, het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, Familienkasse, Grenswerk (samenwerking tussen Agentur für Arbeit, UWV, Gemeente Enschede en EUREGIO), AOK Niedersachsen en de Nederlandse en Duitse belastingdiensten.

Het evenement in het Gemeentehuis Hardenberg, Stephanuspark 1, begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis. Een aanmelding is niet nodig. Vragen over de EUREGIO-adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Meer info over toekomstige evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.