Home>In de praktijk>GrensInfoPunt EUREGIO

GrensInfoPunt EUREGIO

Het GrensInfoPunt EUREGIO biedt advies op maat over werken, ondernemen, wonen en studeren in het buurland. Het advies is individueel, onafhankelijk en objectief, en houdt rekening met regionale bijzonderheden. De persoonlijke advisering van werknemers, werkgevers, werkzoekenden, stagiairs, studenten en gepensioneerden staat centraal.

In samenwerking met de belastingdiensten en de pensioeninstanties worden speciale spreekuren voor belastingen en pensioenen georganiseerd. Juridische problemen van grenspendelaars worden geïnventariseerd en geanalyseerd. Mogelijke oplossingen worden meegenomen in het advieswerk. Naast de individuele begeleiding ontwikkelt de EUREGIO folders en brochures voor grenspendelaars. Een kwaliteitsmanagement- en innovatieprogramma optimaliseert processen en verhoogt de klantvriendelijkheid. Daarnaast werkt het GrensInfoPunt EUREGIO nauw samen met de andere grensinfopunten langs de Nederlands-Duitse grens.

Meer informatie over het GrensInfoPunt EUREGIO vindt u op de gezamenlijke website van de GrensInfoPunten www.grensinfopunt.eu.

U hebt een vraag en wilt graag een persoonlijke afspraak maken? Gebruik dan het aanvraagformulier van het GrensInfoPunt en blijf online in contact met ons.

> Naar het formulier

Foto_overeenkomst_Canva

GrensWerk
Sinds 2017 is de Duits-Nederlandse arbeidsbemiddeling GrensWerk gevestigd bij  de Agentur für Arbeit aan de Bahnhofstraße in Gronau. De Agenturen für Arbeit Coesfeld, Rheine en Nordhorn werken hier samen met Werkplein Twente en het GrensInfoPunt van de EUREGIO.

Financiers van het GrensInfoPunt EUREGIO

Team

Anika Veltmaat - Controlling & coördinatie / Organisatie & Financiën
Coen van Dijk - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Herman Lammers - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Linda Blom - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Melanie Reuter - GrensInfoPunt / Receptie
Sonja Adamsky - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt