GrensInfoPunt EUREGIO

Het GrensInfoPunt EUREGIO biedt advies op maat over werken, ondernemen, wonen en studeren in het buurland. Het advies is individueel, onafhankelijk en objectief, en houdt rekening met regionale bijzonderheden. De persoonlijke advisering van werknemers, werkgevers, werkzoekenden, stagiairs, studenten en gepensioneerden staat centraal.

In samenwerking met de belastingdiensten en de pensioeninstanties worden speciale spreekuren voor belastingen en pensioenen georganiseerd. Juridische problemen van grenspendelaars worden geïnventariseerd en geanalyseerd. Mogelijke oplossingen worden meegenomen in het advieswerk. Naast de individuele begeleiding ontwikkelt de EUREGIO folders en brochures voor grenspendelaars. Een kwaliteitsmanagement- en innovatieprogramma optimaliseert processen en verhoogt de klantvriendelijkheid. Daarnaast werkt het GrensInfoPunt EUREGIO nauw samen met de andere grensinfopunten langs de Nederlands-Duitse grens.

Meer informatie over het GrensInfoPunt EUREGIO vindt u op de gezamenlijke website van de GrensInfoPunten www.grensinfopunt.eu.

Logo_Grenswerk

GrensWerk
Sinds 2017 is de Duits-Nederlandse arbeidsbemiddeling GrensWerk gevestigd bij  de Agentur für Arbeit aan de Bahnhofstraße in Gronau. De Agenturen für Arbeit Coesfeld, Rheine en Nordhorn werken hier samen met Werkplein Twente en het GrensInfoPunt van de EUREGIO.

Downloads

Factsheet - Terugblik eerste halfjaar 2022 Download
30 veelgestelde vragen - Werkgevers, die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen Download
Informatiemogelijkheden & Spreekuren 2024 Download
Het beroepsonderwijs van de buren Download
Cultuurverschillen in het buurland Download
Factsheet - Erkenning en acceptatie van diploma's Download

Financiers van het GrensInfoPunt EUREGIO

Team

Herman Lammers - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Coen van Dijk - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Sonja Adamsky - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Linda Blom - Economie en Arbeidsmarkt
Martin Schuttenbeld - Arbeidsmarkt / GrensInfoPunt
Melanie Reuter - GrensInfoPunt / Receptie