Home>In de praktijk>EUREGIO Youth

EUREGIO Youth

De EUREGIO zet zich actief in om jongeren te betrekken bij haar werkzaamheden. Met EUREGIO Youth bouwen we samen met onderwijsinstellingen aan een Euregionaal kennisplatform voor jonge mensen uit de grensregio.

Het platform EUREGIO Youth bestaat uit drie onderdelen:

EUREGIO_Youth_Battle_Winnaar_2019_ incl._Logo

EUREGIO Youth Battle

Jongeren zijn aan zet – onder dit motto worden Nederlandse en Duitse jongeren jaarlijks uitgenodigd om hun ideeën voor de grensoverschrijdende samenwerking te presenteren. De deelnemers ontwikkelen in groepjes verschillende projectideeën, die ze aan een deskundige Nederlands-Duitse jury pitchen. De winnende groep krijgt de mogelijkheid om het idee uit te voeren met het prijzengeld van € 5.000,- en ondersteuning door het EUREGIO-secretariaat.

Winnaar 2018: De Grensztafel
Winnaar 2019: EUREGIO Youth Parliament

EUREGIO Youth Lab

In tegenstelling tot het jaarlijkse evenement zijn de Youth Labs voortdurende thematische “hubs”, waarbij jongeren vanuit verschillende opleidingsrichtingen met elkaar in verbinding komen te staan. Het idee is om Nederlandse en Duitse jongeren de mogelijkheid te bieden om gezamenlijk aan Euregionale vraagstukken te werken. Het is de bedoeling om in 2021 met een eerste Youth Lab te starten.

EUREGIO_-_Youth_Battle_2018
EUREGIO_-_Deelnemer_Youth_Battle_Youth_Council_Web

EUREGIO Youth Council

De Youth Council baseert op het winnende idee van de Youth Battle 2019 en is bedoeld om het politiek-bestuurlijke werk van de EUREGIO dichter bij jongeren te brengen. Jonge mensen met interesse voor politiek, bestuur en/of Europese thematiek krijgen de mogelijkheid om in contact te komen met EUREGIO-bestuurders, mee te draaien in vergaderingen van de EUREGIO gremia en zodoende de jonge stem in onze grensregio te vertegenwoordigen.

Heb je interesse of wil je meer te weten komen over het platform EUREGIO Youth? Neem dan contact met ons op via youth@euregio.euen bezoek onze website!

Bezoek de website
YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Contact

Desiree Brüning - Kunst- en cultuurproject taNDem / EUREGIO Youth