Home>Onze Projecten>Grenzeloze Toeristische Innovatie (GTI 2)

Grenzeloze Toeristische Innovatie (GTI 2)

Het grensgebied is extra aantrekkelijk voor toeristen en recreanten en biedt twee landen in één vakantie. Het landschap is in beide landen erg gevarieerd en biedt vele middelgrote steden, knusse dorpen en buurtschappen en talrijke bezienswaardigheden. Het grote aanbod aan mooi aangelegde fiets- en wandelpaden en de talloze musea en kastelen nodigen uit voor een bezoek. Dagtochten, gezins- en campingvakanties, en actieve vakanties in de grensregio zijn erg populair.

Het INTERREG-project “‘Grenzeloze Toeristische Innovatie2″ (GTI 2) nodigt toeristen en dagjesmensen uit om de grensstreek te ontdekken. Het project ondersteunt ook kleine en middelgrote ondernemingen en helpt de kwaliteit en het netwerk tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te verbeteren. Hiervoor staat een grensoverschrijdend toerismebureau van de EUREGIO tot uw beschikking in samenwerking met de regionale toeristische verenigingen. In GTI werken de Regionale Bureaus voor Toerisme en het Grensoverschrijdend Bureau voor Toerisme bij de EUREGIO intensief samen met het toeristisch-recreatief MKB dat over de landsgrenzen opereert/wil opereren.

Meer informatie over vakantie bij de buren vindt u op www.geheimoverdegrens.nl, www.duitsland-campings.nl en www.grensbelevenis.nl.

Daarnaast wijzen wij u op het regionale toeristische aanbod op de volgende websites:
www.grafschaft-bentheim-tourismus.de
www.osnabruecker-land.de
www.muensterland-tourismus.de
www.das-andere-holland.de

GTI-academie

In het kader van de grensoverschrijdende GTI Academie worden er verschillende workshops, netwerkevenementen en bijeenkomsten in nauwe samenwerking met de regionale projectpartners georganiseerd. Onderwerpen zoals digitalisering, review management, creatie van user-generated content, social media campagnes, etc. zullen aan bod komen. Klik hier voor een impressie van de GTI-academie uit het verleden.

Naar de trainingen

Toeristische ondernemingen en deelname

Voor alle informatie en deelnamemogelijkheden voor toeristische bedrijven en organisaties over de samenwerking in het EUREGIO-project “Grenzeloze Toeristische Innovatie  2” (GTI 2) verwijzen wij u graag naar de B2B-website van uw Regionaal Bureau voor Toerisme in ons projectgebied Gelderland & Overijssel. De algemene informatie over GTI 2 vindt u op deze op deze pagina’s. De taken van het EUREGIO T&R projectbureau liggen onder andere op het gebied van coördinatie, advies, uitvoering van de grensoverschrijdende thema-clusters en (financiële) ondersteuning bij het betreden van de buurlandmarkt. Daarnaast verzamelen we ook relevante onderzoeksgegevens en doen we eigen onderzoek m.b.t. de toeristische Duitse markt en organiseren we (online) cursussen & trainingen, workshops, excursies en uitwisseling van Best-Practice-ervaringen.

Bent u geïnteresseerd in grensoverschrijdende samenwerking en promotie in het buurland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Regionaal Bureau voor Toerisme of met het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme EUREGIO via toerisme@euregio.nl resp. +31(0) 53 – 4605142.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de zakelijke nieuwsbrief van uw Regionaal Bureau voor Toerisme en wordt partner van de campagne  “Das Andere Holland“.

Das andere Holland
Holland Campings

Betrokken personen

Stefanie Terbeck - Projectleider Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Christian Happ - Voorlichting & Communicatie / Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Mandy Morsink - Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Edwin Kok - Projectleider Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Silvia Schuster - Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Ramon Porskamp - Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Melanie Diekel - INTERREG V Kaderproject / Controlling Grensoverschrijdend bureau voor toerisme