Home>In de praktijk>Grenzeloze Toeristische Innovatie (GTI 2)

Grenzeloze Toeristische Innovatie (GTI 2)

Het grensgebied is extra aantrekkelijk voor toeristen en recreanten en biedt twee landen in één vakantie. Het landschap is in beide landen erg gevarieerd en biedt vele middelgrote steden, knusse dorpen en buurtschappen en talrijke bezienswaardigheden. Het grote aanbod aan mooi aangelegde fiets- en wandelpaden en de talloze musea en kastelen nodigen uit voor een bezoek. Dagtochten, gezins- en campingvakanties, en actieve vakanties in de grensregio zijn erg populair.

Het INTERREG-project “‘Grenzeloze Toeristische Innovatie 2” (GTI 2) nodigt toeristen en dagjesmensen uit om de grensstreek te ontdekken. Het project ondersteunt ook kleine en middelgrote ondernemingen en helpt de kwaliteit en het netwerk tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te verbeteren. Hiervoor staat een grensoverschrijdend toerismebureau van de EUREGIO tot uw beschikking in samenwerking met de regionale toeristische organisaties. In GTI werken de Regionale Bureaus voor Toerisme en het Grensoverschrijdend Bureau voor Toerisme bij de EUREGIO intensief samen met het toeristisch-recreatief MKB dat over de landsgrenzen opereert/wil opereren.

Meer informatie over vakantie bij de buren vindt u op

Daarnaast wijzen wij u op het regionale toeristische aanbod op de volgende websites:

GTI-academie

In het kader van de grensoverschrijdende GTI Academie worden er verschillende workshops, netwerkevenementen en bijeenkomsten in nauwe samenwerking met de regionale projectpartners georganiseerd. Onderwerpen zoals digitalisering, review management, creatie van user-generated content, social media campagnes, etc. zullen aan bod komen. Klik hier voor een impressie van de GTI-academie uit het verleden.

Naar de academie
YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Toeristische ondernemingen en deelname

Voor alle informatie en deelnamemogelijkheden voor toeristische bedrijven en organisaties over de samenwerking in het EUREGIO-project “Grenzeloze Toeristische Innovatie  2” (GTI 2) verwijzen wij u graag naar de B2B-website van uw Regionaal Bureau voor Toerisme in ons projectgebied Gelderland & Overijssel. De algemene informatie over GTI 2 vindt u op deze pagina’s. De taken van het EUREGIO T&R projectbureau liggen onder andere op het gebied van coördinatie, advies, uitvoering van de grensoverschrijdende thema-clusters en (financiële) ondersteuning bij het betreden van de buurlandmarkt. Daarnaast verzamelen we ook relevante onderzoeksgegevens en doen we eigen onderzoek m.b.t. de toeristische Duitse markt en organiseren we (online) cursussen & trainingen, workshops, excursies en uitwisseling van Best-Practice-ervaringen.

Bent u geïnteresseerd in grensoverschrijdende samenwerking en promotie in het buurland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Regionaal Bureau voor Toerisme of met het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme EUREGIO via toerisme@euregio.nl resp. +31(0) 53 – 4605142.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de zakelijke nieuwsbrief van uw Regionaal Bureau voor Toerisme en wordt partner van de campagne  “Das Andere Holland“.

Downloads

Jaarrapportage - Das andere Holland 2021 Download
Das andere Holland
Holland Campings

Grensoverschrijdende thema-clusters

Binnen het GTI 2 project worden verschillende grensoverschrijdende branche specifieke netwerkstructuren opgezet en verdiept.

Cluster vakantieparken en campings

Er is een cluster op het gebied van “kampeervakanties” gelanceerd om de grensoverschrijdende marketing en samenwerking voor bedrijven uit de campingsector in het Duits-Nederlandse grensgebied te bevorderen. In totaal wisselen 11 Nederlandse en 7 Duitse vakantieparken kennis uit brengen en zijn de websites identiek opgebouwd vanuit hetzelfde CMS. Zie www.hollandcampings.de & www.duitsland-campings.nl.

Citymarketingcluster

Nadat in eerste instantie contacten waren gelegd met potentiële partners aan Duitse en Nederlandse zijde en een onderzoek naar de belangstelling van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse steden positieve reacties had opgeleverd, werd in juni 2017 een grensoverschrijdende kick-off bijeenkomst gehouden. Na een inspirerende presentatie door citymarketingdeskundige Martin Boisen werden ervaringen, contacten en eerste ideeën voor gezamenlijke projecten uitgewisseld. In 2018 werden de grensoverschrijdende netwerkbijeenkomsten voortgezet en werden “mystery checks” door bezoekers uit het buurland uitgevoerd. In februari 2020 vond in Ahaus de eerste bijeenkomst in GTI 2 plaats over het thema “Smart City”. Het leverde veel nieuwe indrukken op met name op het gebied van de digitaliseringsmogelijkheden van een stad. De volgende fysieke netwerkbijeenkomst is i.v.m. Covid-19 nog niet gepland. Het is mogelijk om op elk moment deel uit te maken van het City Marketing cluster. Geïnteresseerde steden kunnen contact met ons opnemen via e-mail op toerisme@euregio.nl of telefonisch +31 (0) 53 – 460 51 42.

Cluster dag attracties & evenementen

In dit cluster verbinden we grensoverschrijdend bedrijven en organisaties met elkaar met vergelijkbare doelen en bieden we advies & mogelijk financiële ondersteuning op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking, kennis uitwisseling, kwaliteitsverbetering en promotie in het buurland. Zo is er bijvoorbeeld een samenwerking tussen het Picasso museum in Münster en het Rijksmuseum Twenthe in Enschede en tussen de organisaties van de marathons in Enschede en Münster. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op.

Cluster recreatieve route infrastructuur

In dit cluster stemmen de regionale recreatieve routebureaus met grondgebied aan de grens Achterhoek, Kreis Borken, Münsterland E.v., Grafschaft Bentheim, Twente en Vechtdal de plannen grensoverschrijdend met elkaar af. Het doel is de recreatieve routenetwerken op elkaar aan te sluiten en afspraken te maken over het beheer en onderhoud van de bewegwijzering en de digitale tweetalige informatie. Zo sluit o.a. het nieuw in te voeren knooppunten systeem in Münsterland en Graftschaft Bentheim bij verwachte invoering in 2021 straks naadloos aan bij de Nederlandse buurregio´s. Toeristische ondernemers en organisaties kunnen dan eenvoudig m.b.v. grensoverschrijdende knooppunten routes ontwikkelen en fietsers kunnen eenvoudig de grens over en in het buurland verder plannen.

Team

Edwin Kok - Grensoverschrijdend bureau voor toerisme
Ramon Porskamp - Grensoverschrijdend bureau voor toerisme