Home>Subsidies>Grensoverschrijdende ontmoetingen

Grensoverschrijdende ontmoetingen

Grensoverschrijdende ontmoetingen2022-09-20T14:56:29+01:00

Subsidie tot € 1.000

Wilt u ook grensoverschrijdend samenwerken?

Als u een idee hebt voor een project waarmee u mensen van beide kanten van de grens met elkaar in contact brengt kunt u een aanvraag voor een project indienen waarvoor u een financiële bijdrage tot 1.000 euro kunt krijgen.

Een expertgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Twente/Noordoost-Overijssel, Achterhoek, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, bepaalt op basis van vaste selectiecriteria welke van de ontvangen aanvragen met een subsidie van maximaal € 1.000 zullen worden ondersteund.

De projectaanvragers worden bij de uitvoering van hun projecten intensief ondersteund door medewerkers van de EUREGIO. Op deze manier wil de EUREGIO zowel het grensoverschrijdende karakter van de projecten als de goede begeleiding van de projectaanvragers waarborgen.

Als je samen wilt leven in een grensoverschrijdende regio, dan is het van belang om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Dat is de basis voor succesvolle samenwerking met de buren over de grens. De EUREGIO, de provincies Gelderland, Flevoland, Overijssel en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hechten daarom veel waarde aan Nederlands-Duitse ontmoetingen tussen scholieren, ambtenaren, ondernemingen, sporters, politici, enz.

De EUREGIO ondersteunt deze contacten door zelf activiteiten te ontwikkelen en door anderen financieel te ondersteunen die ontmoetingen met de buren over de grens willen organiseren.

Downloads

Mini-project "SCOUTS ONLINE" Download
Mini-project "Macbeth 2020 - Coronasave" Download
Brochure Download
Leidraad Download
Aanvraagformulier - tot € 1.000 Download

Contact

Lorenz Dik - 'Grensoverschrijdende ontmoetingen' - INTERREG V Kaderproject
Cordula Pandary - INTERREG V Kaderproject

Soorten subsidies

Wilt u ook grensoverschrijdend samenwerken? Er zijn verschillende INTERREG-subsidies, afhankelijk van de omvang van uw projectidee. Van kleinschalige grensoverschrijdende ontmoetingen of meer intensieve en langdurige samenwerking tot INTERREG-projecten met een subsidie boven de € 25.000. Onder de drie knoppen hier onder leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

INTERREG_Kaderprojekt_subsidie_tot_1000_euro_grensoverschrijdende_ontmoetingen
INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_tot_25000_euro_meer_intensieve_en_langdurige_samenwerking
INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_vanaf_25.000_euro