PABO-Studenten Saxion Hogeschool bezoeken Universiteit Münster

72 studenten van de Saxion Hogeschool Deventer in opleiding tot leraar basisonderwijs hebben van 23-25 april 2024 drie leuke en leerzame dagen doorgebracht tijdens een excursie naar Münster.

Als gasten van de Universiteit Münster werden ze hartelijk ontvangen door de directeur van het Centrum voor lerarenopleiding, Dr. Martin Jungwirth. In het kasteel van de universiteit werden ze samen met Dr. Nina Harsch en Dr. Johanna Marks geïnformeerd over de structuren en inhoud van de lerarenopleiding in Noordrijn-Westfalen. Verschillen tussen de Nederlandse en Duitse schoolsysteem en lerarenopleiding werden ook onderzocht in een dialoog met vier studenten uit Münster. De verschillen met betrekking tot de duur van de opleiding, de intensiteit van de praktijkfasen en de kosten van de opleiding werden in detail besproken. Het hoogtepunt van de Duits-Nederlandse bijeenkomst voor veel deelnemers was het programmaonderdeel “Vraag het de expert”, waarin Jörg Effkemann, Dr. Dirk Eikmeyer en Anna Nothofer van het Instituut voor basis- en inclusief rekenonderwijs de talrijke vragen van de Nederlandse deelnemers beantwoordden op basis van hun jarenlange expertise als leerkrachten in het basisonderwijs. “De goede interactie laat zien dat we allemaal veel van elkaar hebben geleerd,” zei Rob Baltink, coördinator van de uitwisseling aan Nederlandse zijde, die blij was met de euregionale ontmoeting.

Wilt u meer weten over grensoverschrijdende onderwijsmogelijkheden? Het project “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”, dat wordt uitgevoerd in het kader van het Europese financieringsprogramma Interreg VI, biedt een unieke kans om meer te weten te komen over grensoverschrijdende onderwijskansen. Bezoek onze projectwebsite voor gedetailleerde informatie over de huidige activiteiten van de “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”.