Home>Wat we doen>Maatschappelijke Ontwikkeling>Deze site is momenteel in opbouw

Deze site is momenteel in opbouw

Deze site is momenteel in opbouw2023-09-21T14:11:52+01:00

Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL)

Welkom op de homepage van het Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL) project – Euregiona(a)l groeien – wachsen. Ons project heeft als doel om euregionaal onderwijs in het Nederlands-Duitse grensgebied te integreren in de gehele onderwijsketen. We willen jongeren, studenten, en leerlingen opleiden voor een baan in de grensregio en/of hen binden aan de regio.

Op deze website vindt u alle informatie en inspiratie over ons project. Wij zijn trots op onze missie om de grensoverschrijdende samenwerking tussen scholen, bedrijven en overheden te versterken. Het EDL project biedt kansen voor leerlingen om hun talenkennis en interculturele vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien kunnen zij kennismaken met de verschillende onderwijs- en arbeidsmarktmogelijkheden in de regio.

Op onze website vindt u veel downloads en kunt u in contact komen met andere geïnteresseerden, zoals scholen, leraren en bedrijven. Het uitwisselen van kennis en ervaringen is cruciaal om ons doel te bereiken. Daarom willen we met deze website een platform bieden waar iedereen elkaar kan ontmoeten en ideeën kan uitwisselen.

Als u geïnteresseerd bent in ons project, nodigen we u van harte uit om onze website te verkennen. We hopen dat u veel informatie en inspiratie zult vinden. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Samen kunnen we de grensregio laten groeien – wachsen.

 

Leren, studeren, stage lopen en werken aan beide kanten van de grens

Met het onderwijsproject Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL) willen we inwoners de kans bieden om verder te kijken dan de grens.

Kansen voor inwoners vergroten en de regio te versterken

Jonge inwoners die opgeleid worden voor een baan aan beide kanten van de grens. Dat vergroot voor hen de kans om die droombaan te vinden die bij ze past. Of die nu in Nederland of Duitsland ligt. En als inwoners aan beide kanten van de grens een baan kunnen vinden, dan versterkt dat ook de economische positie van onze regio. Zo creëren we een sterk internationaal vestigingsklimaat. En is de grensregio geen belemmering, maar een kans om dichtbij huis internationale ervaring op te doen.

Het project

Een doel van de EDL is om Euregionaal onderwijs in de gehele onderwijsketen – van basisonderwijs tot hoger onderwijs – te integreren. Om zo leerlingen en studenten voor te bereiden op een baan in de grensregio. We focussen ons op jongeren uit de hele EUREGIO (Twente, Achterhoek, Münsterland, Osnabrück). In het gebied liepen al diverse grensoverschrijdende initiatieven op het gebied van onderwijs. Met de EDL willen we dit bundelen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Nieuws

Bekijk het nieuws

Catalogus

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

Expertisecentrum

Voor scholen

Publicaties

Over ons

Links

Contact

Partners:

Geassocieerde partners:

Mede mogelijk gemaakt door: