GRENZELOOS ONDERWIJS

Euregionale Doorlopende Leerlijn

Welkom bij EDL, waar leren de grenzen overstijgt! Ons project, de Euregionale Doorlopende Leerlijn, opent de deuren naar cross- border onderwijs en biedt een unieke kans voor scholen, leraren, leraren-in-opleiding, docenten en studenten. Ontdek de mogelijkheden en bouw aan euregionale competenties. Sluit je aan bij EDL en creëer samen de toekomst van onderwijs en levenslang leren in de grensregio!

Expertisecentrum

Het Expertisecentrum, gevestigd bij Saxion, fungeert als zowel een fysieke ontmoetingsplek als een online platform. Hier ontvangen leerkrachten, docenten, lerarenopleiders en studenten deskundig advies. Of je nu persoonlijk langskomt of online deelneemt, alle vragen, kansen en mogelijkheden komen hier samen.

Scholenmakelaar

De Scholenmakelaar, dé drijvende kracht achter cross-border onderwijsprojecten, smeedt directe verbindingen tussen Nederlandse en Duitse scholen. Met een focus op persoonlijk contact en innovatieve benaderingen, financiert en ondersteunt zij actief bij het vinden van partnerscholen, het ontwerpen van uitwisselingsprogramma’s en het stimuleren van euregionale competenties.

360° arbeidsmarkt

We bereiden leerlingen voor werk over de grens door euregionale competenties te definiëren in samenwerking met werkgevers. Dit vertalen we naar concrete tools en een skills- en opleidingsprofiel, met als doel de aansluiting op de euregionale arbeidsmarkt. Ambitie: een euregionale learning community en praktijkgerichte toolboxen, stages en MOOC, afgestemd op werkgeversbehoeften aan beide zijden van de grens.

Onze visie

Van basisonderwijs tot aan de universiteit streven wij naar het creëren van een doorlopende euregionale leerlijn. Langs deze leerlijn krijgen jonge mensen op alle niveaus van hun loopbaan de kans om euregionale competenties te verwerven. Of je nu een leerling, student, leraar, docent, of leraren-in-opleiding bent, het EDL project biedt een unieke kans om betrokken te raken bij een innovatieve onderwijsbenadering.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Doe mee!

Samen streven we naar een toekomst waar cross-border onderwijs de standaard is. Ontdek kansen, bouw vaardigheden op en draag bij aan de ontwikkeling van een euregionale gemeenschap. Laten we samen de toekomst vormgeven voor onderwijs en levenslang leren in de grensregio!

Welkom bij de EDL! Meer weten? Neem contact met ons op!

Volg ons ook op social media

Barbara Verbeek
Projectleider
b.verbeek@enschede.nl

Muriël Platenkamp
Projectassistent
m.platenkamp@enschede.nl

Partners

Geassocieerde partners

Het project Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL) wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, MWIKE NRW en MB Niedersachsen, alsmede de provincies Overijssel en Gelderland.