Verbind je school met Europa: Ontmoet de Scholenmakelaar!

Welkom! Ik ben Laura Hendrixen, de scholenmakelaar van de Euregionale Doorlopende Leerlijn. Samen met ons team bij de EDL streven we ernaar om de ontmoeting van Nederlandse en Duitse scholen mogelijk te maken en te vergemakkelijken en om gezamenlijke projecten en uitwisselingen te realiseren. Onze missie is eenvoudig: het faciliteren van waardevolle verbindingen die leiden tot inspirerend onderwijs en verrijkende ervaringen voor leerlingen en docenten.

 

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Interesse in een partnerschap met een Duitse school?

Bent u als school geïnteresseerd in een partnerschap met een school in Duitsland? Vul dan onderstaand formulier in en laat ons weten hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw internationale onderwijsambities.

Dit formulier biedt ons als EDL-projectteam waardevol inzicht in uw ideeën en wensen voor een mogelijk partnerschap. Hoewel concrete plannen voor een schoolpartnerschap pas later in het project worden vastgelegd, is uw input van belang voor het vormgeven van toekomstige samenwerkingen.

Wat bieden wij?

Door persoonlijk contact helpen wij scholen bij het vinden van geschikte partners, het ontwikkelen van uitwisselingsprogramma’s en het uitvoeren van innovatieve projecten die aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van elke individuele school. Met onze ondersteuning verhogen we de betrokkenheid van scholen bij euregionale competenties en stimuleren we actief leren met en door digitale media.

Vind de juiste partnerschool

Wij helpen bij het vinden van geschikte partnerscholen die perfect aansluiten bij uw behoeften en doelstellingen.

Toegang tot expertise

Ontdek de mogelijkheden van digitale tools en onderwijsinnovatie door samen te werken met ons expertisecentrum en partners zoals het Digitallabor en het Future Learning Lab.

Financiële ondersteuning

Wij bieden bekostiging van schoolpartnerschappen en gezamenlijke activiteiten via ons open werkpakket, evenals begeleiding bij subsidieaanvragen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  • Werven van scholen voor open projectgedeelte.
  • Versterken van netwerken tussen scholen en leerkrachten in Nederland en Duitsland.
  • Creëren van begrip en uitwisseling van expertise en goede praktijken, inclusief fysieke uitwisseling van leerlingen en leerkrachten.
  • Stimuleren van leren met en door digitale media.

In onderstaand document vind je de gang van zaken rondom de aanvraag van een project. Voor overige vragen kunt u graag contact opnemen.

download criteria

Ons projectgebied, het EUREGIO-gebied, wordt weergegeven op het kaartje onderaan en omvat het kerngebied van de EDL. Alle scholen gevestigd in dit gebied komen in aanmerking voor deelname aan het project.

Daarnaast willen we benadrukken dat scholen uit andere regio's ook welkom zijn om deel te nemen aan de EDL. Alle scholen uit de EUREGIO en het Interreg-programmagebied zijn welkom om mee te doen. Bij vragen kun je graag contact opnemen met onze scholenmakelaar.

 

Klik op de knop om de inhoud te laden vanaf umap.openstreetmap.fr.

Inhoud laden

Het project richt zich in eerste instantie op leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs maar ook hogescholen en universiteiten kunnen mee doen.

Het project "Euregionale Doorlopende Leerlijn" wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, MWIKE NRW en MB Niedersachsen, de provincies Overijssel en Gelderland, alsmede de projectpartners Gemeente Enschede, DNL-contact, EUREGIO, Kaderpartners, Regio Achterhoek, Hochschule Osnabrück, ROC van Twente, Stadt Münster, Stichting Saxion en de Univeristät Münster. Tevens wordt het project inhoudelijk en operationeel ondersteund door de geassocieerde partners Nederlandse Taal Unie, Goethe-Institut Niederlande, Landesbeauftragte für deutsch-niederländische Beziehungen im Bildungsbereich in Nordhorn/Niedersachsen, MKB Twente, AIW Unternehmensverband, Bezirksregierung Münster en het Zentrum für Niederlande-Studien.

Onze partner DNL Contact helpt je graag verder bij alle vragen rondom een projectvraag. De contactgegevens vind je onderaan op deze site.

Contact

Benieuwd naar wat de scholenmakelaar voor jouw school kan betekenen?

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jouw onderwijspraktijk kunnen verrijken en versterken. Wij helpen je ook graag verder bij alle vragen rondom een projectaanvraag.

Laura Hendrixen
Scholenmakelaar EDL
+31 (0) 6 211 60 492
laura.hendrixen@
achterhoekvo.nl

Judith Reef
DNL Contact
+49 (0) 2551 70 471 10
judith@dnl-contact.de

Tabea Richter
DNL Contact
+49 (0) 2551 70 471 10
richter@dnl-contact.de

Partners

Geassocieerde partners

Het project Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL) wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, MWIKE NRW en MB Niedersachsen, alsmede de provincies Overijssel en Gelderland.