Home>Subsidies>Kleinprojectenfonds goedgekeurd en eenvoudiger

Kleinprojectenfonds goedgekeurd en eenvoudiger

Kleinprojectenfonds goedgekeurd en eenvoudiger2023-06-14T14:05:11+01:00

€ 750,- subsidie

Wilt u ook grensoverschrijdend samenwerken? Als u een idee hebt voor een project waarmee u mensen van beide kanten van de grens met elkaar in contact brengt, kunt u een aanvraag voor een project indienen waarvoor u een financiële bijdrage van € 750 kunt krijgen.

Het zogeheten Kleinprojectenfonds (KPF) is goedgekeurd door het Comité van Toezicht van het Interreg VI Deutschland-Nederland-programma en gaat begin 2023 van start. De administratieve afhandeling wordt eenvoudiger, omdat het Kleinprojectenfonds met vaste tarieven werkt. Dit betekent dat de vaak tijdrovende verplichting om bewijzen aan te leveren in de vorm van facturen en bankafschriften niet langer nodig is. Vooral voor scholen, verenigingen en vrijwilligers is dit een enorme verbetering.

Evenementen die meestal één dag duren, kunnen worden ondersteund met een vast bedrag van € 750. Voor andere initiatieven of projecten in het KPF is financiering van maximaal € 25.000 mogelijk.

Het Kleinprojectenfonds kent de volgende vier prioriteiten:

  1. Education (bijv. schooluitwisselingen, samenwerking tussen scholen/universiteiten, uitwisseling van leraren/professoren, taalondersteuning, stages).
  2. Governance (bevordering van samenwerking tussen publieke instellingen en overheden)
  3. Health (uitwisseling en netwerkvorming van bijv. gezondheidsdiensten, preventie en zorg, maar ook diergezondheid en bestrijding van dierziekten)
  4. People to people (bevordering van de samenwerking tussen burgers. Dit biedt een breed scala aan projectmogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, sport, historie en toerisme.)

Dit moet u doen om voor uw project een vast bedrag van € 750 subsidie aan te vragen:

  • Uw project betreft in de regel één dag met als inhoud een grensoverschrijdende bijeenkomst, uitwisseling of evenement.
  • U schrijft een korte projectaanvraag en dient deze in bij de EUREGIO. De aanvraag wordt binnen enkele dagen beoordeeld.
  • Door een eindverslag in te dienen en het bewijs te leveren dat het project heeft plaatsgevonden (bijv. een foto of een lijst van deelnemers), is het project voltooid. U hoeft geen facturen of betalingsbewijzen in te dienen.

Wij verheugen ons op uw projectideeën en ondersteunen u graag bij de aanvraag en doorvoering van uw project. Hier vindt u het aanvraagformulier en de bijbehorende handleiding. Mocht u contact met ons willen opnemen, dan kan dat via: kpf@euregio.eu.

Downloads

Aanvraagformulier - forfaitair bedrag € 750 Download
Handleiding - forfaitair bedrag € 750 Download
Presentatie Kick-off Kleinprojectenfonds (DE) Download
Presentatie Euregiade (DE) Download

Contact

Lorenz Dik - Interreg VI Kleinprojectenfonds (KPF)
Silvia Schuster - Interreg VI Kleinprojectenfonds (KPF) / GrensInfoPunt

Soorten subsidies

Wilt u ook grensoverschrijdend samenwerken? Er zijn verschillende Interreg-subsidies, afhankelijk van de omvang van uw projectidee. Van kleinschalige grensoverschrijdende ontmoetingen of meer intensieve en langdurige samenwerking tot Interreg-projecten met een subsidie boven de € 25.000. Onder de drie knoppen hier onder leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_tot_25000_euro_meer_intensieve_en_langdurige_samenwerking
INTERREG_-_Kaderproject_subsidie_vanaf_25.000_euro