Fietsbruggen zullen directe fietsverbinding van de F35 tussen Hengelo en Enschede mogelijk maken

De gemeente Enschede treft voorbereidingen voor het bouwen van twee fietsbruggen, zodat de bestaande trajecten van de F35 beter op elkaar aansluiten. Hierdoor wordt het mogelijk om in een rechte lijn tussen Hengelo en het centrum van Enschede te fietsen. Ook zal de gemeente de groenvoorziening rondom dit deel van de F35 gaan verbeteren. De gemeente Enschede werkt nauw samen met onder andere de provincie Overijssel aan de F35.

 Wethouder Jurgen van Houdt: “Bestaande delen van de F35 worden nu in Enschede met elkaar verbonden. Met deze nieuwe fietsbruggen leggen we de laatste schakel in een directe verbinding van Hengelo naar Enschede. Op dit deel van het traject kruist de F35 twee belangrijke autoverbindingswegen. Op deze plekken scheiden we het fiets- en autoverkeer. Dit verbetert zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten en maken we het ook letterlijk groener.”

Momenteel worden de plannen verder uitgewerkt. Onderdeel van deze plannen is een geheel nieuw groenplan, dat beschrijft hoe de groenvoorziening rondom dit onderdeel van de F35 verbeterd gaat worden.

De bouw van de bruggen start naar verwachting medio 2022. Volgend jaar kunnen de eerste fietsers gebruik maken van de nieuwe directe verbinding.

De genoemde werkzaamheden dragen bij aan de plannen voor een directe grensoverschrijdend verbinding van de F35, dat de steden Zwolle, Enschede en Münster over de grens heen met elkaar verbindt.

De plannen voor een grensoverschrijdende fietsverbinding maken deel uit van het thema infrastructuur binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland.

Impressie van de nieuwe fietsbrug over de Tubantiasingel © Gemeente Enschede/Movares

Impressie Van De Nieuwe Fietsbrug Over De Lambertus Buddestraat 2 © Gemeente Enschede Movares

Impressie van de nieuwe fietsbrug over de Lambertus Buddestraat © Gemeente Enschede/Movares