Masterplan fietscorridor Zwolle – Enschede – Münster voltooid

Het masterplan van de fietscorridor F35 is voltooid en is nu in het Nederland en het Duits beschikbaar. Het plan is ontwikkeld door een een Duits-Nederlands team. De toekomstgerichte fietscorridor zal de steden Zwolle, Enschede en Münster over de grens heen met elkaar verbinden. Het masterplan kunt u hier downloaden.

Het masterplan geeft een overzicht van de bestaande en toekomstige fietsinfrastructuur in Overijssel en het Münsterland langs de corridor. Daarbij ligt de nadruk op de resultaten van het planningsproces, die essentieel zijn voor de realisatie van de grensoverschrijdende fietscorridor. Bijzonder interessant is daarbij de koppeling met de spoorlijn Zwolle, Enschede en Münster (EuregioRail).

Het samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland, het strategieproces EUREGIO 2030 en het INTERREG V A-project voor het ontwikkelen van het masterplan van de fietsverbinding Zwolle-Münster hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan de grensoverschrijdende ontwikkeling van de fietscorridor. De volgende belangrijke stap bestaat uit de uitvoering van het masterplan.

Het masterplan voor een grensoverschrijdende fietsverbinding maakt deel uit van het thema infrastructuur binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland. Door het voltooien van het masterplan wordt er binnen het Memorandum vooruitgang geboekt op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit

Memorandum Masterplan F35 voltooid fertiggestellt