Leren zonder grenzen: EDL-project stelt zich voor aan directieraad Achterhoek VO

Op 5 juli heeft Laura Hendrixen, de scholenmakelaar van het project EDL (Euregionale Doorlopende Leerlijn), een presentatie gegeven aan de directieraad van Achterhoek VO. Achterhoek VO, bestaande uit zeventien scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over zevenentwintig locaties, heeft een sterke focus op samenwerking en kwaliteitsonderwijs. De directieraad, die alle rectoren en directeuren van de aangesloten scholen omvat, speelt een cruciale rol in het adviseren van het bestuur en het ontwikkelen van gemeenschappelijk beleid.

Tijdens de presentatie werden de kernpunten van het EDL-project besproken. Het project richt zich op het bevorderen van kennis over het Duits-Nederlandse grensgebied bij jonge mensen, zodat zij vertrouwd raken met het buurland, de cultuur en de mensen. Daarnaast leren zij waardevolle Euregionale competenties. Het Expertisecentrum EDL bij Saxion biedt advies en ondersteuning aan leerkrachten en studenten over Euregionale thema’s in het onderwijs en verzamelt en deelt onderwijsmateriaal. De scholenmakelaar faciliteert schoolpartnerschappen in de grensregio en ondersteunt bij de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en uitwisselingen.

Het enthousiasme en de positieve feedback van de directieraad bevestigen dat het EDL-project op de goede weg is om een waardevolle bijdrage te leveren aan het onderwijs in de grensregio. We kijken ernaar uit om samen met Achterhoek VO en andere betrokken partners verdere stappen te zetten in de grensoverschrijdende onderwijswereld.

Wilt u meer weten over grensoverschrijdende onderwijsmogelijkheden? Het project “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”, dat wordt uitgevoerd in het kader van het Europese financieringsprogramma Interreg VI, biedt een unieke kans om meer te weten te komen over grensoverschrijdende onderwijskansen. Bezoek onze projectwebsite voor gedetailleerde informatie over de huidige activiteiten van de “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”.