Home>Actueel>3e Nederlands-Duitse netwerkbijeenkomst “DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs”

3e Nederlands-Duitse netwerkbijeenkomst “DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs”

In het INTERREG VA klein project ‘DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs’ gaan onder leiding van leadpartner DNL-contact verschillende partners met elkaar aan de slag om een strategie te ontwikkelen die leraren moet helpen leren om te gaan met digitaal lesgeven. Dit is nog maar eens extra relevant gebleken sinds de uitbraak van het coronavirus begin dit jaar. Een goede digitale leeromgeving is uitermate belangrijk.

De aanhoudende Covid-pandemie blijft een uitdaging voor de onderwijssector: Gedigitaliseerd onderwijs en de ontwikkeling van digitale competenties zijn noodzakelijker dan ooit. Met

  • het Centrum voor Lerarenopleiding aan de Universiteit van Münster
  • de School voor Beroepsonderwijs aan de University of Applied Sciences Münster en
  • de School of Education aan de Saxion Hogeschool

hebben zich onder leiding van DNL-contact toonaangevende instellingen voor lerarenopleidingen in de grensregio Euregio verenigd om de grensoverschrijdende implementatie van digitale media in het onderwijs te bevorderen.Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst in oktober 2020 lag de focus op het evalueren van de status quo in de regio’s. De tweede bijeenkomst in maart 2021 was gewijd aan de rol van digitalisering in scholen. Nu zal de derde netwerkbijeenkomst zich buigen over gedigitaliseerd onderwijs en de ontwikkeling van digitale competentie in het hoger onderwijs, met speciale aandacht voor de lerarenopleiding.

De grensoverschrijdende uitwisseling tussen Nederland en Duitsland die op 8 juni zal plaatsvinden, zal een impuls geven aan de manier waarop gedigitaliseerd onderwijs in het hoger onderwijs kan worden opgezet en hoe de digitale competenties van toekomstige leraren kunnen worden bevorderd.

De 3e Nederlands-Duitse netwerkbijeenkomst “DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs” vindt plaats op 8 juni 2021 van 14:00 tot 16:00 uur (Zoom conferentie) . De bijeenkomst zal worden gehouden in het Engels. Aan een deelname zijn geen kosten verbonden. De officiële uitnodiging kunt u hier bekijken en downloaden.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de netwerkbijeenkomst? Meld u dan aan t/m 25 mei 2021.

Nu aanmelden
3e Nederlands-Duitse netwerkbijeenkomst "DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION - Digitalisering in het onderwijs".