Terugblik: Grensoverschrijdende evenementen bij de EUREGIO

Er is de afgelopen twee weken veel gebeurd bij ons vergadercentrum Terhaar sive Droste.

Op 30 april vond in ons vergadercentrum een grensoverschrijdende actie voor de “Dag van de Arbeid” plaats. De vakbonden DGB Regionalverband Münsterland, alsmede de Nederlandse Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) en Christelijk Nationaal Vakbond (CNV) kwamen bijeen onder het motto “GeMAInsam Zukunft gestalten”.

Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO, Rainer Doetkotte, burgemeester van Gronau en de locoburgemeester van Enschede, Arjan Kampman, openden het evenement met een welkomstwoord. Dit werd gevolgd door een paneldiscussie van de vakbonden over Europees uitzendwerk, de huidige uitdagingen voor grenspendelaars en het jongerenbeleid. Tijdens het evenement was er live muziek en een gezellig samenzijn met 80 à 100 burgers.

Op 8 mei organiseerde de Gemeente Enschede samen met de Stadt Münster een begeleide Europese fietstocht “Stories of Europe” met de ADFC met fietsliefhebbers uit de zustersteden Enschede en Münster. De ongeveer 85 kilometer lange route voerde hen van Münster door Münsterland en Overijssel naar Enschede.

Onderweg was er gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Langs de route konden foto’s worden genomen en geüpload in het kader van een fotocampagne over het thema Europa.

De EUREGIO organiseerde een pitstop in het Vergadercentrum Terhaar sive Droste en voorzag de deelnemers van koffie en gebak voordat zij op weg gingen voor de eindsprint naar Enschede.

De grensoverschrijdende fietstocht kwam tot stand met subsidie uit het kaderproject INTERREG VA voor het EUREGIO-gebied.

Stories Of Europe Pitstop EUREGIO