Oproep: meer aandacht voor grensoverschrijdende spoorverbindingen!

EuregioRail vraagt meer aandacht voor het versterken van grensoverschrijdende spoorverbindingen! Oproep gericht aan de onderhandelaars van een nieuw regeerakkoord.

De drie projecten voor grensoverschrijdend spoor Wunderline, EuregioRail en RegioPa hebben gezamenlijk een motie ingediend bij de onderhandelaars voor het nieuwe regeerakkoord. Daarin wordt gevraagd om aandacht voor drie grensoverschrijdende spoorverbindingen, respectievelijk Groningen-Bremen, Zwolle-Münster en Emmen-Rheine.

De motie roept op om bij de formatie geld vrij te maken voor de grensoverschrijdende treinverbindingen en deze projecten te helpen om aanvullende financiële middelen voor de realisatie van de benodigde infrastructuuraanpassingen, bijvoorbeeld vanuit de Europese Unie, aan te trekken.

EuregioRail is een grensoverschrijdend spoorproject waarin de EUREGIO samenwerkt met de provincie Overijssel en het Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL) voor de komst van een doorgaande treinverbinding tussen Münster en Zwolle.

Logo_Euregiorail_3