Mediabedrijven uit Nederland en Duitsland kwamen bijeen op uitnodiging van de EUREGIO

Er is een grote behoefte aan grensoverschrijdende informatie in de EUREGIO. Dit werd vooral duidelijk ten tijde van de pandemie, maar ook over het algemeen is er vaak nog gebrek aan informatie over evenementen en gebeurtenissen in het buurland.

Daarom heeft de EUREGIO-Raad zich tijdens zijn zitting van 3 december 2021 uitgesproken voor de ontwikkeling van een grensoverschrijdend mediaproject.

Tegen de achtergrond van dit politiek draagvlak heeft de EUREGIO alle mediabedrijven uit de regio uitgenodigd voor een startbijeenkomst bij 1Twente in Enschede op 7 april 2022. Het was voor het eerst dat zo’n groot aantal Nederlandse en Duitse uitgevers uit de EUREGIO bij elkaar kwamen.

Samen wisselden de mediaprofessionals ervaringen en ideeën uit voor een sterkere “grenzeloze” mediasamenwerking in de EUREGIO. Ook de mogelijkheid van een startfinanciering voor een Nederlands-Duits mediaproject via het subsidieprogramma Interreg VI A werd besproken. Tijdens de bijeenkomst werd over de kansen en uitdagingen van een samenwerking gesproken. Dagvoorzitter was Monique Sleiderink van RTV Oost.

De deelnemers waren het erover eens dat zij nog eens bijeen willen komen om de ontstane ideeën verder uit te werken. De EUREGIO biedt zich als neutraal platform aan een vervolgbijeenkomst en verdere netwerkvorming te coördineren.

Bekijk de video over de startbijeenkomst hier:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Bent u uitgever in de EUREGIO en hebt u ook belangstelling om grensoverschrijdend te netwerken en samen te werken? Neem contact op met de EUREGIO.

Interview met een van de deelnemers tijdens de bijeenkomst.