Masterplan grensoverschrijdende fietssnelweg F35 wordt ontwikkeld

Het project voor het opstellen van een masterplan voor het gehele traject van de fietsroute tussen Zwolle en Münster (F35), dat eind maart 2021 door de EUREGIO-Raad werd goedgekeurd, is momenteel in uitvoering en krijgt veel belangstelling. De aanbestedingsprocedure van het masterplan van de grensoverschrijdende fietsroute was in het voorjaar reeds afgerond. Het eindrapport zal in november worden opgeleverd.

Memorandum Münsterland – Oost Nederland Masterplan Grensoverschrijdende Fietssnelweg F35 Wordt Ontwikkeld 1

De F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer, die van Nijverdal tot de Duitse grens naar Enschede loopt. Deze fietssnelweg loopt grofweg parallel aan de snelweg A35. De breedte van 4 meter, weinig kruisingen en de goede kwaliteit asfalt maakt de F35 tot een hoogwaardig, snel en uniek fietspad. Aan Nederlandse zijde zijn grote delen van het traject reeds voltooid.

In het masterplan van de F35 worden de resultaten van het gehele ontwerpproces gepresenteerd, die van wezenlijk belang zijn voor de realisatie van een toekomstige grensoverschrijdende fietssnelweg. Daarbij wordt omschreven hoe de fietssnelweg F35 van Enschede via Gronau (Kries Borken) en Ochtrup (Kreis Steinfurt) naar Münster kan worden uitgebreid.

Memorandum Münsterland – Oost Nederland Masterplan Grensoverschrijdende Fietssnelweg F35 Wordt Ontwikkeld 2

Het plan voor een grensoverschrijdende fietssnelweg maakt deel uit van het thema infrastructuur binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland. Door de uitvoering van het masterplan wordt er vooruitgang geboekt op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit binnen het Memorandum.