Kleine en miniprojecten – november update

We zijn blij dat in oktober 2020, ondanks Corona, met inachtneming van de geldende regels grensoverschrijdende ontmoetingen konden plaatsvinden:

  • In het kader van “Die Tolle Woche”, die duurde tot 04 oktober 2020, heeft het digitale evenement van het project FeierZeit! plaatsgevonden. Lees meer op Facebook.
  • Op 6 oktober 2020 organiseerde DNL-contact de 1e Duits-Nederlandse netwerkbijeenkomst “DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs”. Lees meer op de site van DNL-contact.
  • Op 8 oktober 2020 werd het tweetalige online programma van het EUREGIO Business Network Event (EBNE) met Duitse en Nederlandse experts gehouden in de vorm van een gemodereerde talkshow over het thema “Waterstof, de nieuwe brandstof van de economie”. De talkshow is opgenomen en kan online worden bekeken.
  • Van 16 tot 18 oktober 2020 vond het EUREGIO Lentefeest van de Ruiter- en Rijdclub Isterberg plaats: meer hierover op Facebook.
  • De speciale tentoonstelling “Wir trotz(en) Corona” in het Stadtmuseum Bocholt loopt tot januari 2021 (momenteel onderbroken tot eind november vanwege de nieuwe Corona-verordening): Lees meer op de website van het Stadtmuseum en op Facebook.
  • Daarnaast werden de banners van de tentoonstelling in het kader van het project “Nooit Weer – Nie Wieder” voor de tweede maand op rij op vier locaties in de EUREGIO getoond. Lees hier meer over deze tentoonstelling of bezoek de Facebook pagina.
  • De Hamarally van JCI WC Hamaland, oorspronkelijk gepland voor 17 oktober 2020, is uitgesteld, een nieuwe datum zal binnenkort worden aangekondigd. Ook geannuleerd of uitgesteld zijn het 29e grensoverschrijdende herfsttoernooi van de voetbalvereniging Tubanters  en het jeugdfestival “Wir, die Zukunft Europas” van de stad Bocholt, dat nu waarschijnlijk volgend jaar in het kader van de Bocholtse cultuurdagen 2021 wordt gehouden.
WWU_Münster_FH_Münster_DNL-Contact_-_Online_conferentie_Jungwirth_eerste_Duits-Nederlandse_netwerkbijeenkomst_DIGITA(A)L_EUREGIO_EDUCATION_Dr._Martin_Jungwirth_WWU_Münster_Victoria_Cejas_FH_Münster_Dr._Johnnes_Reef_DNL-Contact

Conferentie Jungwirth

Dr. Martin Jungwirth, WWU Münster, op de 1e Duits-Nederlandse netwerkbijeenkomst “DIGITA(A)L EUREGIO EDUCATION – Digitalisering in het onderwijs”. Ook op de foto: Victoria Cejas (FH Münster) en Dr. Johannes Reef (DNL-Contact).

In november 2020 zijn onder andere de volgende activiteiten gepland:

31.10.-15.11.2020: Gitaarfestival Nordhorn 2020, Corona-Editie. Lees meer op de website of op  Facebook.

INTERREG_Duitsland_Nederland_-_Poster_gitaarfestival_-_©Louis_Ignatius_Gall_Stichting_Bornerbroek

Gitaarfestival

Bron: Louis Ignatius Gall Stichting, Bornerbroek

Heeft u een idee voor een grensoverschrijdend project, bijvoorbeeld op het gebied van kunst, MKB, leerlingenuitwisselingen, etc.?  Lees dan op https://www.euregio.eu/nl/subsidies over de financieringsmogelijkheden van het Interreg-VA programma. De huidige oproep tot het indienen van voorstellen loopt tot 15 december 2020.