Jeugdorkest Nederland en Bürgerverein Offensive Lengerich e.V. winnen People-to-People-EUREGIO-prijs

De grensoverschrijdende samenwerking tussen het Jeugdorkest Nederland en de Bürgerverein Offensive Lengerich e.V. heeft dit jaar de People-to-People-EUREGIO-prijs gewonnen. 

De People-to-People-EUREGIO-prijs wordt elk jaar uitgereikt tijdens het Algemeen Bestuur en nieuwjaarsbijeenkomst, die dit jaar op 26 januari werd gehouden in Theater de Storm in Winterswijk. De prijs bekroont sinds 2009 bijzondere prestaties die de buurlanden in de EUREGIO met elkaar verbinden. De voormalig Duitse bondspresident Christian Wulff reikte dit jaar de People-to-People-EUREGIO-prijs uit aan de gelukkige winnaar, de grensoverschrijdende samenwerking tussen het Jeugdorkest Nederland en de Bürgerverein Offensive Lengerich e.V.. Dit initiatief zet zich al vele jaren in voor de interculturele uitwisseling tussen beide landen door middel van muziek. Jonge musici van het Jeugdorkest Nederland repeteren en treden regelmatig op in het Duitse Lengerich. Tijdens deze periode verblijven zij bij Duitse gastgezinnen.

Na de beoordeling van vele sterke projecten kwam de samenwerking tussen het Jeugdorkest Nederland en de Bürgerverein Offensive Lengerich e.V. dankzij een aantal zeer overtuigende punten het beste uit de bus. De jury erkende met name dat dit project al lange tijd en met een aanzienlijke duurzaamheid samenwerking uitdraagt en bevordert. Het project maakte ook indruk op de jury door het feit dat het muziek, die eigenlijk geen woorden nodig heeft, gebruikt als een voorbeeldige manier om Nederlands-Duitse samenwerking over de grens te bevorderen en daarmee wederzijds begrip te kweken.

Foto: Rob Baas

Foto’s: Veerle Bastiaanssen