INTERREG VA-miniprojecten – 10 projectaanvragen goedgekeurd

De 13e oproep tot het indienen van aanvragen voor grensoverschrijdende ontmoetingsprojecten, onze zogenaamde “miniprojecten”, liep van 1 september 2021 tot en met 15 oktober 2021.  In deze periode hebben 10 aanvragen het kaderprojectteam van de EUREGIO bereikt. Intussen zijn alle projectaanvragen door een expertgroep onderzocht en goedgekeurd, zodat zij financiering uit het INTERREG-programma kunnen ontvangen als zij aan alle criteria voldoen. 

Gelukkig neemt de grensoverschrijdende samenwerking tussen scholen in onze grensregio weer toe. Zo zijn drie van de ingediende projectaanvragen toegesneden op de uitwisseling van scholieren tussen Nederlandse en Duitse scholen, en nog eens drie op het behalen van het CNaVT-certificaat (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal). Bovendien komen cultuur en sport niet te kort. Naast een internationaal voetbaltoernooi voor leraren zullen er ook grensoverschrijdende concerten worden gegeven:

  • 05-11-2021: Benefietconcert “Concert for Dreams” in Dinxperlo met meer dan 70 muzikanten uit het Duits-Nederlandse grensgebied (info en tickets: https://www.noaberz.nl/evenement/concert-for-dreams/).
  • 26-11-2021: Internationaal lerarenvoetbaltoernooi in Lingen met 12 lerarenteams uit Emsland, Grafschaft Bentheim, Overijssel en Drenthe (https://www.friedensschule-lingen.de/Startseite/). Update: Helaas kan dit toernooi vanwege de actuele corona-situatie niet doorgaan.
  • Begin 2022 (data nog te bevestigen): Brahmsconcerten van het Euregio Strijkkwartet met presentatie van twee nieuwe leden in het Art-Deco Theater Winterswijk (info over het Euregio Strijkkwartet is hier te vinden: https://miriamvandixhoorn.nl/concerten/) .

Plant u momenteel een grensoverschrijdende activiteit, bijv. een schooluitwisseling, een concert, een toernooi?  De 14e oproep tot het indienen van projectvoorstellen loopt van 1 november 2021 tot en met 15 december 2021. De medewerkers van het EUREGIO kaderprojectteam kunnen graag met u nagaan of uw activiteit met een subsidie van maximaal € 1.000 uit het INTERREG-programma kan worden ondersteund.

Meer: https://www.euregio.eu/subsidies/tot-1000-euro/

EUREGIO Kaderproject Rahmenprojekt Begegnungsprojekt Internationales Lehrer Fußballturnier 2021