Grenzeloos.Efficiënt Produceren – nu ook digitaal

Het Duits-Nederlandse project “GEP digital” is bijna afgerond. Op 30 augustus 2021 zullen in totaal 46 kleine en middelgrote ondernemingen in het Nederlands-Duitse grensgebied van de EUREGIO gebruik hebben gemaakt van de digitale projectaanbiedingen van GEP voor procesvisualisatie en procesoptimalisatie.

De focus van het door INTERREG gefinancierde project was om geïnteresseerde MKB uit verschillende sectoren vertrouwd te maken met de grafische visualisatiemethode BPMN2. BPMN2 (Business Process Model and Notation) is een internationaal erkende grafische methode voor het visualiseren van processen. Met slechts een paar symbolen worden complexe bedrijfsprocessen en procedures zodanig blootgelegd dat snel inzichtelijk wordt welke mogelijkheden er zijn om te optimaliseren. De procespresentatie is voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Na de opleiding, die speciaal voor dit project was opgezet, konden de deelnemende bedrijven gebruik maken van individuele coaching door de Nederlandse projectpartner Vosteq uit Almelo en hun eigen fabrieksprocessen op het gebied van optimalisering laten onderzoeken en efficiënt laten herontwerpen.

De Nederlandse projectpartner STODT uit Enschede vertaalde het opleidingsconcept in een geschikt webinarformaat. Als gevolg van de pandemie moesten sommige coachingsessies ook in digitale vorm plaatsvinden.

Naast de opleiding en de coaching was ook de bilaterale uitwisseling van ervaringen tussen de partnerbedrijven een belangrijk onderdeel van het grensoverschrijdende project. Met het oog op het naderende einde van het project organiseerde de Handwerkskammer Münster als leadpartner van GEP digital samen met haar partners op 1 juli 2021, voor het begin van de zomervakantie, een twee uur durende binationale virtuele ervaringsuitwisseling. Het drukbezochte online-evenement werd gebruikt om terug te blikken op het project en informatie uit te wisselen over het projectaanbod en om interessante nieuwe onderwerpen voor de toekomst aan te snijden.

Bekijk de onderstaande video om een verdere indruk te krijgen van het project

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Projectfilm © Handwerkskammer Münster