Gezamenlijke huldiging Euregiokampioenen in Münster

Vele atleten nemen jaarlijks deel aan de marathonevenementen in Enschede en Münster. De organisatoren uit Enschede en Münster zijn ook al jaren enthousiast over grensoverschrijdende samenwerking. Voor het eerst hebben dan ook meer dan 100 deelnemers zich ingeschreven voor het “gecombineerde klassement”, waarbij de tijden van beide evenementen bij elkaar worden opgeteld. De prijsuitreiking voor beide evenementen vond dit jaar daarom gezamenlijk plaats op 8 november in Münster.

Markus Schneller uit Warendorf werd voor de eerste keer Euregiokampioen door met 4:57:27 uur beide races met iets minder dan een half uur voorsprong te winnen. David Schönherr van Running Crew Münster werd tweede in 5:15:59 uur voor de als derde geëindigde Christoph Hakens van LSG Karlsruhe (5:16:17 uur), die maar net naast de tweede plaats greep.

De Euregio-kampioene van 2023 was Elisabeth Rewer uit Steinfurt. Zij was dolblij met haar eerste plaats in 6:57:42 uur, een half uur sneller dan de winnares van vorig jaar. Dit succes had zij niet verwacht. Liesbeth Scheurs, de enige Nederlandse deelneemster tussen de snelste vrouwen, was ook blij met haar resultaat van 7:34:22 uur in haar eerste marathonwedstrijd. De op twee na snelste was Annika Böttcher van LSF Münster in 7:41:32 uur. De Euregiokampioenschappen waren ook voor haar een primeur.

Garcia van den Boon van de Enschede Marathon en Michael Brinkman van de Volksbank-Münster-Marathon verzorgden de huldiging. Nooit eerder werden zulke snelle winnende tijden behaald als dit jaar. Volgend jaar komt er een vervolg.

“Beide marathons zijn prachtige wedstrijden en regionaal zeer goed gelegen, maar het belangrijkste is dat ze perfect getimed zijn zodat ze gecombineerd kunnen worden tot een lente- en herfstmarathon”, aldus de deelnemers.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor het gecombineerde Euregio Marathonkampioenschap van volgend jaar, direct bij de Enschede Marathon of via het registratieportaal van de Volksbank-Münster-Marathon.

Het project “EUREGIO-Marathonkampioenschap” wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie om de contacten tussen de lokale bevolking te bevorderen en de grensregio’s en hun burgers dichter bij elkaar te brengen.