Gedeputeerden Provincie Overijssel brengen bezoek aan Saxion Hogeschool en werden geinformeerd over Interreg-projecten

Op donderdag 20 juni hebben Erwin Hoogland, gedeputeerde Economie en Internationaal van de provincie Overijssel en Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde o.a. Arbeidsmarkt en Innovatie van de provincie Overijssel een gezamenlijk werkbezoek gebracht aan de Saxion Hogeschool om zich te informeren over hier uitgevoerde Interreg-projecten op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt en innovatie. Op deze manier willen ze meer inzicht krijgen in de samenwerking in het grensgebied.

Het bezoek begon met een ontvangst door Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur. Tijdens het koffiemoment werden verschillende onderwerpen besproken. Daarna gingen de gedeputeerden langs bij drie Interreg-projecten op Saxion, waaronder natuurlijk ook de “Euregionale Doorlopende Leerlijn”. Tijdens de projectpresentaties was er ook ruimte voor vragen en interactie. De gedeputeerden zijn erg benieuwd naar de euregionale samenwerking met partners, uitdagingen en de link met bedrijven / de arbeidsmarkt in de grensregio.

Tijdens het bezoek van de gedeputeerden, was er ook gelegenheid om ons grensoverschrijdende onderwijsproject “EDL” aan de bijzondere gasten te presenteren. De presentatie werd gegeven in het Expertisecentrum van de EDL, gevestigd bij de Saxion Hogeschool in Enschede.

Wilt u meer weten over grensoverschrijdende onderwijsmogelijkheden? Het project “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”, dat wordt uitgevoerd in het kader van het Europese financieringsprogramma Interreg VI, biedt een unieke kans om meer te weten te komen over grensoverschrijdende onderwijskansen. Bezoek onze projectwebsite voor gedetailleerde informatie over de huidige activiteiten van de “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”.