Gedeputeerde Helga Witjes op werkbezoek bij de EUREGIO

Op 10 juli bracht de gedeputeerde Helga Witjes (provincie Gelderland) een bezoek aan de EUREGIO. Met bestuurders en medewerkers van de EUREGIO ging zij in gesprek over de advisering van grensgangers bij het GrensInfoPunt EUREGIO en over grensoverschrijdende ondermijning.

Daarbij kwam de toekomstige financiering van de GrensInfoPunten door de betrokken overheden aan bod, evenals het belang van gemeenten in Nederland en Duitsland, om de georganiseerde misdaad, die de mazen van de grens weet te benutten, door een grensoverschrijdende aanpak te weren.

Dinand de Jong, plaatsvervangend directeur-bestuurder van de EUREGIO: “Ik ben blij dat wij aan de gedeputeerde Helga Witjes konden laten zien dat de EUREGIO zich sterk maakt voor de mensen in onze regio. Of het nu gaat om goede informatie en advies als je in het buurland gaat ondernemen, wonen of werken, of als wij ons samen met de grensgemeenten inzetten voor een veilig leefklimaat.”

Foto: V.l.n.r.: Linda Blom (hoofd GrensInfoPunt EUREGIO), Tjeu Semmekrot (projectleider EUREGIO), Helga Witjes (gedeputeerde provincie Gelderland), Joris Bengevoord (voorzitter EUREGIO), Christoph Almering (directeur-bestuurder EUREGIO), Katharina Kampmann (beleidsmedewerker provincie Gelderland), Dinand de Jong (plv. directeur-bestuurder EUREGIO), Ellen Jansen (Buitenlandse betrekkingen en lobby provincie Gelderland), Gerd Reuter (hoofd politiek EUREGIO), Jarno Meenink (hoofd Regionaal Programmamanagement Interreg) (©EUREGIO).