Euregio’s bezoeken deelstaatparlement Noordrijn-Westfalen

Nathanael Liminski, Europaminister van Noordrijn-Westfalen, bedankte de Euregio’s voor hun dagelijkse werk in de grensregio’s en benadrukte het belang van de buurtalen.

De directeuren van vier Euregio’s waren op 3 november 2023 te gast bij de commissie Europa en internationale zaken van het deelstaatparlement van NRW. Maike Hajjoubi, Michael Dejozé, Andreas Kochs en Christoph Almering spraken met de parlementsleden over de grensoverschrijdende arbeidsmarkt, het werk en de financiering van de GrensInfoPunten, het thema energie, waarbij enkele grensoverschrijdende projecten kort werden gepresenteerd om deze waar mogelijk te promoten, en het thema Euregionaal onderwijs en Euregio-profielscholen.

De woordvoerders van de verschillende fracties hadden veel vragen en toonden grote interesse in het werk van de Euregio’s. Het gesprek nam dan ook meer dan een uur in beslag. Ook staatssecretaris Mark Speich, gevolmachtigde van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bij de bondsregering in Berlijn, woonde de bijeenkomst bij.

(bron: ermn)

Fachgespräch Landtag NRW ©ermn

V.l.n.r. Christoph Almering (EUREGIO), Andreas Kochs (euregio rijn-waal), Michael Dejozé (Euregio Maas-Rijn) en Maike Hajjoubi (euregio rijn-maas-noord). (Foto: euregio rijn-maas-noord)