EUREGIO-raad spreekt zich uit voor democratie en tolerantie

Tijdens zijn vergadering op vrijdag 15 maart in Hardenberg riep de EUREGIO-raad de burgers in de EUREGIO op om te gaan stemmen bij de Europese verkiezingen, die voor de mensen in de grensregio van bijzonder belang zijn. Tegelijkertijd benadrukte de raad een signaal te willen afgeven ten gunste van democratie en tolerantie en tegen anti-Europees extremisme.

De EUREGIO-raad van het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband vergadert drie keer per jaar in een Nederlandse of Duitse aangesloten gemeente.

EUREGIO-directeur-bestuurder Christoph Almering toonde zich duidelijk verheugd over het signaal dat de raad in Hardenberg heeft afgegeven:

“De Europese Unie staat voor open grenzen. Daarom zijn anti-Europese tendensen in principe een bedreiging voor de levenskwaliteit en de economie in onze regio, waar het buurland met al zijn mogelijkheden praktisch voor de deur ligt.”

Goed advies aan grensgangers cruciaal

Linda Blom, hoofd van het GrensInfoPunt EUREGIO, lichtte de actuele ontwikkelingen bij het adviespunt voor grensgangers en ondernemers toe. De leden van de EUREGIO-raad lieten weten dat de verdere financiering van de GrensInfoPunten (GIP) ook voor de toekomst van groot belang is. De advisering door het GIP is voor burgers gratis.

Burgemeester Annette Bronsvoort nieuw lid Dagelijks Bestuur

De EUREGIO-raad heeft Annette Bronsvoort, burgemeester van de gemeente Oost Gelre, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur.

De EUREGIO-raad spreekt zich uit voor democratie en tolerantie.

Benoeming Annette Bronsvoort tot lid van het Dagelijks Bestuur.