Enschede in Die Tolle Woche middelpunt in de samenwerking Nederland – Noordrijn-Westfalen

Die Tolle Woche belooft dit jaar een belangrijke week te worden, niet alleen voor onze Euregio, maar voor de gehele samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen (NRW). De jaarlijkse Duitslandweek in Enschede bestaat dit jaar niet alleen uit evenementen die voor de inwoners van onze Euregio interessant zijn, maar voor betrokkenen uit heel Nederland en Noordrijn-Westfalen. Een overzicht van de belangrijkste activiteiten.

De Grenslandconferentie – 30 september

Op 30 september vindt de Grenslandconferentie plaats in het Wilminktheater in Enschede. De Grenslandconferentie is een jaarlijkse conferentie voor alle betrokkenen uit Nederland en NRW die zich bezighouden met grensoverschrijdende samenwerking. Tijdens deze conferentie wordt de Grenslandagenda besproken waar de doelen en acties voor de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en NRW in 2022 in staan. De nadruk zal dit jaar liggen op de impact op- en de samenwerking in de grensregio tijdens de coronacrisis.

De Sparkassen Münsterland Giro – 3 oktober  

Zondag 3 oktober vindt de Sparkassen Münsterland Giro (ofwel: “Ronde van Münsterland”) plaats. Dit is een groot en populair wielerevenement in NRW. De start van dit evenement is ieder jaar in een andere Duitse stad. Bijzonder is dat dit jaar Enschede de primeur krijgt om als eerste Nederlandse stad de start te mogen organiseren. Op deze manier laten de partnersteden Münster en Enschede zien wat grensoverschrijdende samenwerking kan doen op bestuurlijk, sportief en cultureel gebied.

Stadt Münster en gemeente Enschede zijn in 2020 een partnerstad-alliantie aangegaan en deze alliantie is dinsdag 21 september 2021 officieel ondertekend. Met de partnerstad-alliantie willen zij de samenwerking tussen beide steden en het hele grensoverschrijdende gebied intensiveren. Om deze reden heeft Stadt Münster aan gemeente Enschede nu de primeur gegeven om de start van de Giro te organiseren.

Evenementen voor Euregio-inwoners – 25 september t/m 3 oktober

Naast deze twee grote evenementen vinden er in Die Tolle Woche tussen 25 september en 3 oktober tal van feestelijke en informatieve evenementen plaats voor Euregio-inwoners. Zo is er dit jaar o.a. de tweede editie van Heel Euregio Bakt, is er een informatiemiddag over studeren in Duitsland, doen scholieren mee met het jeugdevent FeierZeit, is er het Euregio-kampioenschap Slow Biking en een songwriting camp.

Bekijk het hele programma op: https://dietollewoche.eu/

Logo Sparkassen Münsterland Giro 2021