Duitse gasten ontdekken Nederlandse lerarenopleiding bij Saxion

Op 24 november zijn studenten en docenten van de Universität Münster op bezoek geweest bij de lerarenopleiding van Saxion (APO).

Na koffie met krentenwegge zijn de studenten in kleine groepjes naar scholen gereisd in Enschede en Losser. Hier werden ze opgevangen door studenten van de APO en schoolopleiders. De scholen die meededen waren heel verschillend en de studenten waren heel enthousiast om een kijkje in de praktijk te kunnen nemen.

In de middag was er een programma bij Saxion, met een lezing over digitalisering in onderwijs, workshops in Future Learning Lab en gesprekken om ervaringen over het schoolbezoek uit te wisselen. Er waren veel vragen over hoe onderwijs en de lerarenopleiding in Nederland zijn georganiseerd en het was interessant om verschillen en overeenkomsten te zien. Tot slot was er een rondleiding in Roombeek om wat van de Enschedese geschiedenis en architectuur te kunnen zien.

We kijken terug op een gezellige en succesvolle dag met enthousiaste deelnemers.

Deze samenwerking (Uni Münster & APO) bestond al langer, maar krijgt nu een plek in het EDL-project. Wil je meer weten over deze uitwisseling en samenwerking, of zou je graag zelf ook in contact komen met collega’s aan de andere kant van de grens, neem gerust contact op: m.vangrunsven@saxion.nl.