20 jaar Kunstwegen – Jubileumevenement van 14 t/m 18 juni 2021 in Zwolle

Het INTERREG V A-project “KUNSTWEGEN” liep van 01.04.2018 tot 01.11.2020. Doel van het project was de renovatie van kunstobjecten langs de 180 km lange grensoverschrijdende Kunstwegenroute langs de Vecht tussen Zwolle en Ohne (Bad Bentheim) ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de route. Daarnaast vonden in het kaderproject de uitreiking van de Ruisdalstudiebeurs 2019 en diverse tentoonstellingen plaats.

Het voor 2020 geplande jubileumevenement ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de route moest worden uitgesteld vanwege de coronapandemie en zal nu worden ingehaald met de presentatie van het kunsteducatieproject ‘Verhalendragers…’. De opdracht die de Stichting Kunstwegen aan de kunstenaars en educatieve ontwerpers gaf, was het ontwikkelen en ontwerpen van een educatief project waarin de werken op deze kunstroute bekender en betekenisvoller zouden worden voor jongeren in de regio.

Het resultaat van de daaruit voortgekomen ‘Verhalendragers’ zal in de week van 14 t/m 18 juni 2021 te zien zijn in Zwolle (Buitenplaats de Luwte, Hessenweg 14 b).

Een bezoek aan de installatie, waarbij een audiotour is inbegrepen, is in verband met de huidige maatregelen alleen mogelijk op afspraak. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar: info@karingerfen.nl.

Het project “KUNSTWEGEN” werd mogelijk gemaakt door het kaderproject van het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Verdere informatie: www.kunstwegen.nl

Zwolle_Ohne_-_INTERREG_project_Kunstwegen