12-06-2024

Advies over kinderbijslag, Duits Kindergeld, ouderschapsverlofuitkeringen en meer voor grenspendelaars

U werkt als grenspendelaar in Duitsland of Nederland en heeft vragen over Duitse en Nederlandse gezinsbijslagen zoals kinderbijslag of ouderschapsuitkering?

De GrensInfoPunten langs de Duits-Nederlandse grens houden op woensdag 12 juni 2024 een themadag over gezinsbijslagen. Een digitaal adviesgesprek duurt ca. 45 minuten en is mogelijk tussen 9.45 – 12.00 uur en 13.30 – 15.45 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk.

Tijdens dit digitale evenement krijgen grenspendelaars in Duitsland of Nederland de gelegenheid om rechtstreeks te praten met deskundigen van de voor hen verantwoordelijke autoriteiten. Daartoe behoren de Familienkasse Rheinland-Pfalz-Saarland, verschillende bureaus langs de grens die verantwoordelijk zijn voor het Elterngeld, een bureau voor kinderbijslag uit Nordrhein-Westfalen dat verantwoordelijk is voor de Kinderzuschlag, het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de adviesteams van de GrensInfoPunten.

Geïnteresseerden kunnen nu hun individuele adviesafspraak maken via het kantoor van het GrensInfoPunt van de EUREGIO. Stuur een e-mail naar spreekuur@euregio.eu en vermeld hierin ook het telefoonnummer waarop u goed bereikbaar bent. Het team van het GIP EUREGIO zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

U kunt zich inschrijven tot en met vrijdag 7 juni 2024. Er zijn slechts een aantal afspraken mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.gip.eu