Waterstofplatform Hydrogen[X] gepresenteerd bij ‘The Future of Us’

Op 1 april heeft Go4Export / Oost NL en Kiemt een expertsessie ‘De kracht van grensoverschrijdende H2-samenwerking’ georganiseerd als onderdeel van ‘The Future of Us’. ‘The Future of Us’ is een evenement over de energietransitie en circulaire economie met sprekers, netwerkmogelijkheden en innovatie.

Tijdens het evenement presenteerde Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO, het nieuwe waterstofplatform Hydrogen[X]. Hydrogen[X] is een digitaal contactpunt voor bedrijven, organisaties, verenigingen, onderzoeksinstellingen en andere organisaties uit het Nederlands-Duitse grensgebied die zich inzetten voor een waterstofeconomie in de regio. Het platform biedt informatie aan over netwerkmogelijkheden, actualiteiten, financieringsmogelijkheden en best practises uit het EUREGIO-gebied, de regio Emscher-Lippe en Emsland.

Bovendien spraken de Nederlandse provincies Gelderland en Overijssel en de Bezirksregierung Münster in een video de intentie uit om grensoverschrijdend samen te werken. Ook werd het nieuwe rapport “Kracht van Oost” officieel overhandigd aan Dorothee Feller, voorzitter van de Bezirksregierung Münster.

Wilt u het evenement terugkijken?
https://www.hydrogenx.online/nl/default/news/view?id=17

Meer informatie over ‘The Future of Us’:
https://www.thefutureofus.nl/