Virtuele workshops in het kader van de grensoverschrijdende ontmoetingsdag “YOUTH (GIRLS) ONLINE” op 27 juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 heeft de Stichting Aover de gäöt samen met haar projectpartners Stad Bocholt, Stad Emmerich, Förderkreis Deutsch-Niederländisches Jugendwerk e.V. en de Gemeente Bocholt (B) vier virtuele workshops voor jongeren georganiseerd over de thema’s tekenen, bakken, schoonheid en dansen. Meer dan 80 jongeren uit het grensgebied hadden zich voor dit evenement ingeschreven.

YOUTH_(GIRLS)_ONLINE_-_Virtuele_workshops_in_het_kader_van_de_grensoverschrijdende_ontmoetingsdag_-_©Christa_van_Dee_Stichting_Aover_de_gäöt

© foto: Christa van Dee, Stichting Aover de gäöt

In een aangename sfeer hebben de jongeren kennis met jongeren uit het buurland kunnen maken. Zelfs zonder kennis van de desbetreffende buurtaal was het mogelijk de overgebrachte inhoud goed te volgen. Daarvoor zorgde niet alleen moderator Gitte Reindsen, maar ook de andere workshopleiders, die alles rechtstreeks in de taal van het buurland vertaalden.

Het evenement, dat werd gestreamd vanuit een professionele studio in Doetinchem, opende met de workshop “Cupcakes pimpen”. Regina Heister en Claudia Wienen gaven talrijke tips en de resultaten waren indrukwekkend!

We gingen verder met de workshop “Tekenen”. Onder leiding van Michael Tewiele en Maria Greven werden portretten van de presentatrice Gitte getekend.

Na een korte pauze werden talrijke make-up tips gegeven door Kyra Vista in de workshop “Beauty”. Zij toonde op indrukwekkende wijze op model Jill aan dat je zelfs met goedkope producten een prachtig resultaat kunt bereiken.

Het evenement werd afgesloten met een dansworkshop. Onder leiding van dansinstructrice Lisa Goitowski werden twee dansen geoefend en uiteindelijk niet alleen door de leidster in de studio, maar ook thuis voor de schermen uitgevoerd. De bekronende finale was de Jeruzalema-Wedstrijd.

De grensoverschrijdende ontmoetingsdag “YOUTH (GIRLS) ONLINE” werd mogelijk gemaakt in het kader van het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Verdere informatie en foto’s: www.aover-de-gaot.eu

EUREGIO_-_Youth_(Girls)_Online_Herkomst_Deelnemers_EUREGIO_Gebied

Herkomst van de deelnemers

Impressies

Youth (Girls) Online Impressies Livestream Aftermovie ©Stichting Aover De Gäöt Smash Studios