Video: Leven in de EUREGIO, wat betekent dat voor jou?

De EUREGIO is het oudste grensoverschrijdende samenwerkingsverband in Europa. We zijn actief op verschillende gebieden. Van onderwijs, cultuur, sport en gezondheid tot bereikbaarheid en toerisme. “Je ziet dat Nederlanders en Duitsers veel samenwerken in deze gebieden en daaraan proberen wij als EUREGIO een verdere impuls te geven”, vertelt Tom Lamers, adjunct directeur-bestuurder van de EUREGIO.

Deze grensoverschrijdende samenwerkingen lijken tegenwoordig zo vanzelfsprekend. De oude slagbomen aan grensovergangen zijn inmiddels verdwenen en we kunnen normaalgesproken zonder moeite de grens over. Alleen hiervoor hebben we wel het een en ander moeten doen. Wat is er door de jaren heen veranderd? Hoe keken grensbewoners vroeger naar de grens en hoe ervaren jongeren nu diezelfde grens? En welke kansen biedt de toekomst voor het Nederlands-Duitse grensgebied?

In deze nieuwe video maken we kennis met de burgermeesters Bert Bouwmeester van Coevorden en Daniela Kösters van Emlichheim, Tom Lamers van de EUREGIO en Morris en Celina van de Youth Council. Zij vertellen vanuit hun eigen perspectief hoe zij de grens beleven. Ze hebben één ding gemeen: ze willen allemaal de voordelen van de grens benutten.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden