Uitnodiging symposium “Lokale democratie in vergelijking Nederland en Noordrijn-Westfalen”

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt in Gronau een bijeenkomst plaats van de “Deutsch-Niederländische Gesellschaft (DNG)” in samenwerking met de Nederlandse Stichting 3e Berkelcompagnie over de vergelijking tussen de lokale democratie in Noordrijn-Westfalen en Nederland.

Tijdens de bijeenkomst zal het niet alleen gaan om het uitwisselen van ervaringen, maar ook en vooral zal een discussie worden gevoerd over perspectieven, dit met het doel door middel van een concrete vergelijking voorstellen voor oplossingsrichtingen ten behoeve van de politieke discussie te ontwikkelen. Qua thematiek zal het gaan om kiesdrempels, versplintering in gemeenteraden, ervaringen met de verkiezing c.q. benoeming (door de koning) van burgemeesters etc.

De organisator van dit evenement, voormalig burgemeester Heinz Öhmann, heeft dit onderwerp ook gepresenteerd tijdens ons Algemeen Bestuur op 13 januari 2023 in Ibbenbüren met interactieve deelname van de aanwezigen. De organisator nodigt u uit om deel te nemen aan de enquête. De resultaten zullen tijdens het symposium worden gepresenteerd: partici.fi/84902753.

Voor meer informatie over het evenement en de inschrijvingsprocedure wordt verwezen naar onderstaande downloads.

Dit evenement wordt gesubsidieerd uit het Interreg-programma Deutschland-Nederland, met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Ministerium für Wirtschaft, Industrie, Klimaschutz und Energie des Landes NRW, Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Provincie Flevoland.

Symposium lokale democratie_demokratie

Programma Download
Aanmelding Download

Georganiseerd door:

Organisatoren_symposium_lokale_democratie

Mede mogelijk gemaakt door: