Succesvolle grensoverschrijdende bijeenkomst ‘Wirtschaftsförderungen‘ in het Bioenergiepark in Saerbeck

Op 29 september vond er een bijeenkomst in het Bioenergiepark in Saerbeck plaats in het kader van de regelmatige grensoverschrijdende uitwisseling van instanties voor economische ontwikkeling. Na het welkomstwoord van Burgermeester van de gemeente Saerbeck Dr. Tobias Lehberg kregen de aanwezigen een rondleiding door het Bioenergiepark.

Het Bioenergiepark is een kenniscentrum voor hernieuwbare energie en de energietransitie. Daarom wordt er niet alleen elektriciteit geproduceerd, maar wordt er ook onderzoek gedaan en onderwezen. Bedrijven, onderwijsinstellingen en andere partijen die de energietransitie ondersteunen, hebben zich op deze locatie gevestigd. Het Bioenergiepark genereert nu genoeg elektriciteit voor meer dan 18.000 huishoudens afkomstig van wind, zon en biomassa.

Na de rondleiding vond er een geslaagde vergadering plaats tussen de instanties voor economische ontwikkeling, waarbij onderwerpen als waterstof, de nieuwe INTERREG-fase, digitalisering en bedrijfsopvolging werden besproken.

De regelmatige grensoverschrijdende uitwisseling van instanties voor economische ontwikkeling, maakt deel uit van het thema economie binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland.

Meer informatie en nieuws over het Memorandum: www.euregio.eu/memorandum

Memorandum Wirtschaftsförderung Bioenergiepark In Saerbeck ©EUREGIO