Politieagenten uit Gronau, het GPT en Nederland bezoeken samen de EUREGIO

27-5-2024. Leden van de recherche Gronau, het politiebureau Gronau, het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) en politiemensen uit Losser en Enschede wisselden onlangs van gedachten met vertegenwoordigers van de EUREGIO. De agenten werden verwelkomd door de directeur van de EUREGIO, Christoph Almering, en Tjeu Semmekrot, de projectleider van het project “Euregional Labour Migrant Network”.

De politieagenten werden door Christoph Almering geïnformeerd over de taken en de organisatiestructuur van de EUREGIO. Vanaf het begin werd duidelijk dat er in de grensregio op het gebied van veiligheid veel gemeenschappelijke problemen zijn, die verschillend worden bekeken en aangepakt. De politie met haar operationele blik en de EUREGIO met het doel om via projectwerk concrete verbeteringen in de samenwerking op EUREGIO-gebied te bereiken.

De onderwerpen arbeidsmigratie en infiltratie waren onderdeel van een levendige discussie. Veel concrete voorbeelden uit het dagelijkse werk van politiemensen werden in de discussie ingebracht. Het onderhoudende bezoek werd afgesloten met een gezellig samenzijn, want ook de politiemensen uit Gronau, Enschede, Losser en de GPT wilden elkaar leren kennen.

Bron: Grensoverschrijdend Politieteam