Kunstproject taNDem roept op om online ideeën te pitchen

GRONAU/ENSCHEDE, 11 maart 2021 – Het grensoverschrijdende kunst- en cultuurprogramma taNDem roept kunstenaars en cultuurmakers uit de grensregio op om online ideeën te presenteren voor Nederlands-Duitse projecten.  

Op maandag 19 april en woensdag 21 april kunnen de kunstenaars hun ideeën pitchen tijdens het online evenement taNDemPitch. In de korte pitch kunnen ze de jury overtuigen waarom ze de zogenoemde “taNDem toolkit” willen winnen. Degenen met de beste ideeën krijgen een half jaar lang professionele begeleiding bij de uitwerking, toegang tot de taNDem-kanalen en netwerken en ontvangen 500 euro werkbudget. Het aanmelden van de pitch gaat via de website: https://www.tandemkunst.eu/pitch-2021/

Binnen taNDem is er een speciale toolkit ontwikkeld om kunstenaars en cultuurmakers uit het EUREGIO-gebied te ondersteunen bij de voorbereiding van een Nederlands-Duits project. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een goed projectvoorstel, het zoeken van financieringsbronnen en het aangaan van waardevolle nieuwe contacten. “De toolkit is bedoeld voor creatieve samenwerkingen tussen Nederlands-Duitse tandems”, leggen de inhoudelijke projectleiders Johan Godschalk en Andre Sebastian uit. “We willen kunstenaars met onze expertise en ons netwerk helpen bij het uitwerken van hun idee. En daarnaast bieden we een werkbudget van 500 euro. Het gaat dus niet alleen om de inhoudelijke ondersteuning, maar ook om een kleine financiële aanmoediging.”

Het grensoverschrijdende kunst- en cultuurprogramma taNDem bestaat sinds 2018. “Vanaf dit jaar is er echter een andere focus dan in de voorafgaande jaren”, vertellen de projectleiders. Tijdens het zogenoemde “taNDem gap year” ligt de nadruk op het ontstaan van projecten, kennisuitwisseling en netwerkvorming. Meer informatie over taNDem en de deelname is beschikbaar op: www.tandemkunst.eu.

Het taNDem gap year wordt mede mogelijk gemaakt door de EUREGIO, Cultuur Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de Stadt Osnabrück, de Landkreis Osnabrück en de provincies Gelderland en Overijssel. Samen werken zij aan het versterken en verbinden van de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied.

Kunstproject_taNDem_-_TaNDemPitch_2021_man_die_presenteert_-_©Stefanie_Fehren

taNDemPitch 2021, ©Stefanie Fehren