Ondertekening Memorandum Oost-Nederland – Münsterland 2.0 in Winterswijk

Het “Memorandum Oost-Nederland – Münsterland 2.0” werd op 27 januari 2023 in Winterswijk ondertekend. De ondertekening vond plaats in het kader van de internationale conferentie “Sustainable Development Goals” in aanwezigheid van hooggeplaatste vertegenwoordigers uit het EUREGIO-gebied en daarbuiten.

Binnen het Memorandum zullen de partners zich bezighouden met vier grensoverschrijdende onderwerpen (zogenaamde vuurtorens), waaronder het onderwijsproject Euregionale Doolopende Leerlijn (EDL), grensoverschrijdende fietspadverbindingen, economie en arbeidsmarkt, en grensoverschrijdende spoedzorg (toepassing van drones bij brandbestrijding).

Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO: “Het memorandum heeft veel baat bij de geconcentreerde uitvoering van de vier vuurtorens, omdat het daardoor nu nog resultaatgerichter is. Tegelijkertijd wordt de beproefde samenwerkingsstructuur consequent voortgezet en wij, de EUREGIO, kijken als centraal platform van deze samenwerking uit naar de spannende taken die voor ons liggen.”

Sinds de ondertekening van het Memorandum in 2018 zijn de provincies Gelderland en Overijssel, de regio’s Achterhoek en Twente, de Kreise Warendorf, Borken, Steinfurt en Coesfeld, de gemeente Münster en de Bezirksregierung Münster betrokken bij deze succesvolle samenwerking.

Burgemeester Joris Bengevoord ondertekent Memorandum 2.0

Het Memorandum Oost-Nederland – Münsterland 2.0 werd op 27 januari 2023 in Winterswijk ondertekend. Op de foto burgemeester van Winterswijk Joris Bengevoord. © Provincie Gelderland_Bas van de Meerendonk