Nieuwe adviesdag voor grenspendelaars in Winterswijk

Geïnteresseerde burgers kunnen op 29 augustus tijdens de EUREGIO adviesdag in Winterswijk antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt EUREGIO Gronau/Enschede is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Vertegenwoordigers van de SVB (Bureau voor Duitse Zaken), de Nederlandse en Duitse belastingdienst, het UWV en het EUREGIO GrensInfoPunt zullen in Winterswijk aanwezig zijn. Momenteel ligt de nadruk op de Corona uitzonderingsregels en homeoffice. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GrensInfoPunt EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan welke de gevolgen zullen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”

Het evenement op 29 augustus in het Gemeentehuis Winterswijk, Stationsstraat 25, begint om 14.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Deelname is gratis. Om wachttijden te voorkomen, raadt het GrensInfoPunt aan zich vooraf aan te melden per e-mail op spreekuur@euregio.eu. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Meer data voor spreekuren en adviesdagen, alsook algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.

Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord.