Home>Actueel>Münster als partnerstad op plaatsnaamborden Enschede

Münster als partnerstad op plaatsnaamborden Enschede

Sinds 15 oktober staat ook Stadt Münster als partnerstad vermeld op de plaatsnaamborden langs de invalswegen van Enschede. Begin dit jaar accepteerde de gemeenteraad van Enschede de uitnodiging van Münster om een officiële stedenband aan te gaan, maar de corona-crisis blokkeerde al een aantal keren de ondertekening van de officiële oorkonde. Deze staat nu gepland voor 20 november, maar Enschede wilde niet langer wachten met het ophangen van de borden.

Stadt Münster is de derde partnerstad van Enschede. Palo Alto (Silicon Valley) in de Verenigde Staten en Dalian in China gingen de Duitse stad voor in respectievelijk 1980 en 2009. De stedenbanden worden door de gemeente vooral ingezet om zowel het Enschedese bedrijfsleven als het onderwijs te ondersteunen bij hun grensoverschrijdende en internationale ambities. Daarnaast versterken de internationale stedenbanden de profilering van Enschede als aantrekkelijke vestigingslocatie voor ondernemers, bedrijven, kenniswerkers en studenten. Bijzonder aan de stedenband van  Enschede en Münster is dat de steden dicht bij elkaar in dezelfde EUREGIO liggen. “Intensief samenwerken wordt daardoor makkelijker en daar kan de hele regio, aan beide zijden van de grens van profiteren”, aldus Van Veldhuizen.

“We werken al een aantal jaren samen en het officiële partnerschap is een uitnodiging om de band met Stadt Münster verder te intensiveren. Dat is goed voor beide steden, maar ook voor de hele grensoverschrijdende regio”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen. “Ik hoop wel dat we op 20 november nu eindelijk de handtekeningen zullen zetten”.

(15.10.2020; oorspronkelijk persbericht en foto: gemeente Enschede)