Mensenketen tegen de oorlog in Oekraïne op 12 maart 2022

Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne roepen bewoners van onze grensregio op voor een menselijke keten:

OPROEP AAN ALLE BURGERS
Mensenketen tegen de oorlog in Oekraïne

In Isselburg, Bocholt-Suderwick en Dinxperlo is een breed maatschappelijk en grensoverschrijdend verbond tegen de oorlog en voor vrede in Oekraïne van start gegaan. Wij kijken met angst en bezorgdheid naar Oekraïne, waar honderdduizenden mensen op de vlucht slaan of in hun eigen land moeten vrezen voor lijf en leden. Wij willen niet werkeloos toezien, maar een voorbeeld stellen dat onszelf en anderen bemoedigt. Onder het motto:

“Europese buren voor vrede – Samen tegen de oorlog in Oekraïne”.

Europese burgers uit Nederland en Duitsland zullen op zaterdag 12 maart 2022 bijeenkomen aan de grens tussen Isselburg, Dinxperlo en Suderwick (= Dinxperwick) voor een symbolische menselijke keten.

De actie begint om 19:00 uur en eindigt om 19:30 uur.

Tijdens de menselijke keten zullen in Dinxperlo en Suderwick kerkklokken luiden die oproepen tot vrede. Er worden geen toespraken gehouden, er mogen geen vlaggen, luidsprekers en/of spandoeken worden meegebracht, alleen kaarsen.

De menselijke kettingen zullen de twee dorpspleinen van Suderwick en Dinxperlo verbinden met de grens bij de Brüggenhütte in Isselburg. Vanuit Bocholt gezien begint de menselijke ketting op het dorpsplein in Suderwick en loopt van de grens op de hoek van de Keupenstraat / Sporker Straße tot aan de St. Michael’s kerk in Suderwick. Daar zal de ketting van het marktplein en de kerk van Dinxperlo samenkomen. Komende van de afslag/wereldbol bij de Brüggenhütte, zal een andere menselijke keten beginnen via de Anholtseweg / Brückendeich om zich bij de andere twee ketens te voegen bij de St. Michaels kerk.

Waarom doen we dit? In 2020 /21 vierden we 75 jaar vrede en vrijheid in Dinxperwick, en op 18 juli 2021 kwamen meer dan 1000 mensen bijeen in onze dorpen aan de grens voor een viering onder de naam Dinxperience. Even later kijken we met angst en bezorgdheid naar Oekraïne, waar honderdduizenden mensen op de vlucht slaan of vrezen voor lijf en leden in hun eigen land. Wij willen niet werkeloos toezien, maar een voorbeeld stellen dat onszelf en anderen bemoedigt.

De contactpersonen voor deze actie zijn:

Martin Schulz (Vorzitter SPD – OV Isselburg) ; E-Mail: Martin1Schulz@web.de ; Mobil: 0151 / 25984153

Werner Brand (Eerste voorzitter BI Dinxperwick e.V.); E-Mail: werner-brand@t-online.de ; Mobil: 0151 / 56146331