Mach-mit-Mobil

De Mach-mit-Mobil wil leerlingen inspireren om Duits te leren, interessante informatie over Duitsland geven en het belang van goede kennis van de Duitse taal in de beroepswereld laten zien. Hiervoor  reist de Mach-mit-Mobil vanuit Rotterdam door het hele land en bezoekt scholen en ROC’s. Het team van het Goethe Institut organiseert spannende spelletjes en activiteiten over Duitsland en de Duitsers tijdens de les. De komende tijd is er in samenwerking met de Euregio’s speciaal aandacht voor scholen langs de Nederlands-Duitse grens.

De leerlingen worden actief betrokken en maken op een communicatieve en actiegerichte manier kennis met de Duitse taal en cultuur. Zij testen en breiden hun Duitse vaardigheden uit, leren nieuwe dingen en worden gemotiveerd om deel te nemen aan andere activiteiten en projecten. De inhoud van het programma wordt gecoördineerd met de leraren/docenten.

Meer informatie over dit project en de mogelijkheid om de Mach-mit-Mobil voor tijdens uw les Duits te boeken, vindt u op de website van de Actiegroep Duits. Bekijk en download ook de officiële folder van “Mach mit!”. Geïnteresseerde Nederlandse scholen in de EUREGIO kunnen ook direct contact met ons opnemen.

Actiegroep Duits Mach Mit Mobil 2 ©Goethe Institut

© Goethe-Institut

Downloads

Officiële folder "Mach mit!" Download