Internationale poëziewedstrijd tijdens Die Tolle Woche

Dit jaar organiseert stadsdichter Dick Schlüter samen met de gemeente Enschede tijdens Die Tolle Woche een internationale poëziewedstrijd. De wedstrijd heeft het thema ‘Nabuurschap/Nachbarschaft/Noaberschap’. Vanaf vandaag tot en met 18 september kunnen inwoners uit het hele Euregio-gebied gedichten inzenden in het Nederlands, Duits of Nedersaksisch/Plattdeutsch. Met de poëziewedstrijd wil de gemeente meer aandacht vragen voor onze ‘grenzeloze cultuur’: De streektaal en het Noaberschap dat ons over grenzen heen verbindt.

Noaberschap verbindt

Het thema van de poëziewedstrijd is Noaberschap: in de breedste zin van het woord. Stadsdichter Dick Schlüter: ‘Noaberschap is een term die we vaak noemen als we de cultuur in onze regio beschrijven. Noaberschap betekent grof gezegd dat we het belangrijk vinden er hier als buren voor elkaar te zijn. Het is een term die niet alleen past binnen Twente, maar ook als het gaat om de relatie met onze goeie buren over de grens. Hoe mooi is het om met deze wedstrijd Nederlandse en Duitse dichters uit de Euregio bij elkaar te brengen. En in de pen te klimmen over een thema dat ons verbindt.’

Procedure

Deelnemers mogen in de talen Nederlands, Duits en Nedersaksisch/Platt Deutsch maximaal drie gedichten per taal inzenden die aan de spelregels voldoen. De feestelijke prijsuitreiking is op 1 oktober in boekhandel Broekhuis. De eerste prijs is een bedrag van 150 euro, de tweede prijs 100 euro en de derde prijs 75 euro. Daarnaast krijgen de prijswinnaars een pakket dichtbundels ter waarde van 50 euro.

Die Tolle Woche

Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland ieder jaar Die Tolle Woche. Met het motto ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’ wil Enschede dè week over en voor grensoverschrijdende samenwerking organiseren: Die Tolle Woche. Dit jaar vindt Die Tolle Woche plaats van 1 t/m 9 oktober met allerlei activiteiten voor inwoners binnen en buiten Enschede. Zie voor het hele programma van Die Tolle Woche www.dietollewoche.eu.

Alle informatie en de spelregels van de poëziewedstrijd zijn te vinden op: https://dietollewoche.eu/events/internationale-poeziewedstrijd

Internationale poëziewedstrijd tijdens Die Tolle Woche