Huldiging top 3 hardlopers EUREGIO kampioenschap marathons combi Münster en Enschede op de grens

Het eerste internationale EUREGIO Marathon Kampioenschap na een lange onderbreking was een groot succes ondanks de corona tijd. Hier waren leuke voordelen voor allen die deelnamen aan zowel de Enschede Marathon als de Volksbank Münster Marathon. Zo was bij het tegelijk inschrijven voor beide marathons het inschrijfgeld lager dan wanneer je beide evenementen afzonderlijk had geboekt en werd je bovendien opgenomen in het klassement voor het EUREGIO Marathon Kampioenschap met prijzengeld voor de drie snelste mannen en vrouwen. Het project werd gesteund door de EU INTERREG-regeling via de EUREGIO, een instelling die zich sinds haar oprichting in 1958 inzet voor het vergemakkelijken van het samenleven in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. De EUREGIO nodigde de winnaars voor de prijsuitreiking op 22 juni uit in haar vergadercentrum in Glanerbrug.

Directeur-bestuurder Christoph Almering opende als gastheer de plechtigheid. Hij is verheugd dat de beide organisaties elkaar over de grens gevonden hebben en gezamenlijk de Duits-Nederlandse promotie in samenwerking met de EUREGIO hebben opgepakt en zodoende meer lopers uit de buurlanden hebben mogen verwelkomen. Dit is precies het juiste voorbeeld van de Europese subsidieprogramma´s en de opdracht van de Euregio´s.

Uit handen van de wedstrijdleiding van de Enschede Marathon, Sandra Melief en van de Volksbank Münster Marathon, Michael Brinkmann, ontvingen de prijswinnaars hun prijzengeld met een boeket bloemen.

Vrouwenklassement:

tijd Münster + tijd Enschede = EUREGIO combi klassement

1e plaats: Judith Gorschlüter uit Münster >

3:42:52             3:48:06                                     7:31:47

2e plaats: Godelieve Pieper uit Schalkhaar>

3:56:50             3:55:47                                    7:57:21

3e plaats: Uta Sander uit Lingen>

4:28:12             4:13:51                                    8:47:28

Mannenklassement:

1e plaats: Steffen Mihsler uit Münster>

3:00:05             2:48:31                                    5:48:57

2e plaats: Richard Evering uit Enschede>

3:00:20             2:58:28                                    5:59:12

3e plaats: Max Heyer uit Münster>

3:08:20             3:23:14                                    6:33:21

Aan een feestelijk gedekte tafel met Twentse Krenteweggen en koffie, alcoholvrije drankjes en gezonde voeding werden vervolgens de wedstrijduitslagen besproken en informeel nagepraat met de organisaties en prijswinnaars. Met twee korte films van beide evenementen werd opnieuw de marathon herbeleefd. De winnaars prezen de prachtige grensoverschrijdende samenwerking en het geslaagde project en wensten een voortzetting in de komende jaren.

Iedereen was het erover eens om dit succesvolle concept te handhaven. Er wordt een nieuw EUREGIO-klassement opgesteld voor alle deelnemers die in 2023 zowel aan de Enschede Marathon op 16 april 2023 – als aan de Münster Marathon op 3 september 2023 deelnemen en die zich vooraf voor beide evenementen in Enschede inschrijven.

Het project “Grenzeloze toeristische innovatie 2” wordt medegefinancierd in het kader van het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, Energie, Bouw, Huisvesting en Verkeer van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, het Ministerie van Economische Zaken, Arbeid en Verkeer van Nedersaksen en de Provincies Gelderland en Overijssel. Het wordt ondersteund door het programmasecretariaat van de Euregio in Gronau.

V.l.n.r.: Goedelieve Pieper, Uta Sander, Judith Gorschlüter, Sandra Melief / Stichting Enschede Marathon, Steffen Mihsler, Michael Brinkmann / Volksband-Münster-Marathon, Max Heyer, Richard Evering, Christoph Almering / EUREGIO.