Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei

Oorlogsslachtoffers herdenken en vrijheid vieren, dat gebeurt op 4 en 5 mei. We beseffen dat vrede, vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend is. Daarom is het goed om elk jaar stil te staan bij diegenen die daarvoor hun leven hebben gegeven.

Dit jaar zal burgemeester Schrameyer van de partnerstad Ibbenbüren aanwezig zijn bij de Dodenherdenking op 4 mei, op uitnodiging van burgemeester Eijbersen van Hellendoorn. Beide burgemeesters wonen het complete programma bij. Bij het monument houdt burgemeester Eijbersen een herdenkingstoespraak en voert burgemeester Schrameyer kort het woord in het Nederlands.

De jaarlijkse Dodenherdenking begint met ontmoetingsdiensten in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal en de Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn. Na afloop van beide diensten wordt er een stille tocht gelopen naar het Monument voor Gevallenen 1940-1945.

De stille tocht vertrekt bij de Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn en op de parkeerplaats Evenementenweide in Nijverdal. De erewacht bestaat uit leden van de Nationale Reserve, actief dienende militairen en veteranen uit de gemeente Hellendoorn. Muziekvereniging EMOS draagt zorg voor de muzikale ondersteuning. Na twee minuten stilte worden verschillende kransen en bloemstukken gelegd.

Bron: Gemeente Hellendoorn

Herdenking van 4 en 5 mei in Hellendoorn