Grensoverschrijdende busverbinding tussen Aalten en Bocholt officieel geopend

Vooruitgang Memorandum Münsterland – Oost-Nederland

Aalten / Bocholt– De grensoverschrijdende busverbinding tussen Bocholt en Aalten is op 20 augustus 2021 officieel geopend. Anton Stapelkamp, burgemeester van Aalten, Daniel Zöhler, Stadtbaurat Stadt Bocholt, Martin Veldhuizen, wethouder van de gemeente Aalten, Rens Steintjes, voorzitter van de Thematafel Mobiliteit, Gerswid Altenhoff-Weber van Kreis Borken en Jens Dörpinghaus, directeur van StadtBus Bocholt GmbH hadden de eer om het lint door te knippen.

Drie en een half jaar geleden werd er proef gedraaid met de grensoverschrijdende busverbinding. Aangezien deze proef met 2500 gebruikers als succesvol bestempeld werd, is besloten de busverbinding definitief te maken. Vanaf nu zal buslijn C11 ieder uur rijden tussen Bocholt en Aalten.

De grensoverschrijdende busverbinding maakt deel uit van het thema mobiliteit binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland. Door het van start gaan van de grensoverschrijdende busverbinding tussen Bocholt en Aalten is er een doelstelling op het gebied van mobiliteit binnen het Memorandum bereikt.

Meer informatie en nieuws over het Memorandum: www.euregio.eu/memorandum

Grensoverschrijdende buslijn Aalten-Bocholt geopend - Foto: Bruno Wansing, Stadt Bocholt - Foto: Bruno Wansing, Stadt Bocholt