EUREGIO Youth Contest 2023

Update: De Youth Contest op 2 juni gaat niet door – meer info: EUREGIO Youth Contest 2023 vindt later plaats – EUREGIO

Na eerdere succesvolle edities van de EUREGIO Youth Contest is het in 2023 weer zover: op vrijdag 2 juni a.s. organiseren we van 17:00 – 20:00 uur een ideeënwedstrijd voor jongeren (leeftijdsgroep 16-25 jaar) uit het Nederlandse en Duitse grensgebied.

De EUREGIO Youth Contest (in andere jaren bekend onder de naam Youth Battle) vindt dit jaar plaats in Osnabrück. De Youth Contest 2023 wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Osnabrück, in het kader van het jubileum van de Vrede van Westfalen.

Tijdens de Youth Contest krijgen de deelnemers de kans om hun eigen ideeën en wensen voor een “grenzeloze” regio uit te wisselen met andere jongeren en samen concepten en oplossingen uit te werken voor grensoverschrijdende thema’s of problemen. De deelnemers gaan met ondersteuning van een expert aan de slag met het thema en ontwikkelen eigen projectideeën. De uitgewerkte projectvoorstellen worden vervolgens kort gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury.

Er zal ook dit jaar weer een idee van jongeren worden uitgekozen dat een bijdrage levert aan het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking. Het winnende idee wordt vervolgens in een nieuw Youth Lab gerealiseerd.

Dus: heb je een goed idee over de thema’s mobiliteit, onderwijs/arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid en wil je hier samen met andere Nederlandse en Duitse jongeren mee aan de slag gaan?⁠ Meld je dan aan voor de Youth Contest op 2 juni via www.youthbattle.eu.

EUREGIO Youth Contest 2023