EUREGIO Youth Battle 2021

Na eerdere succesvolle edities van de EUREGIO Youth Battle gaan we in 2021 online verder. Op donderdag 18 november a.s. organiseren we van 19:00 – 20:30 uur een ideeënwedstrijd voor jongeren (leeftijdsgroep 16-25 jaar) uit het Nederlandse en Duitse grensgebied.

Tijdens de online Youth Battle krijgen de deelnemers de kans om hun eigen ideeën en wensen voor een “grenzeloze” regio uit te wisselen met andere jongeren en samen concepten en oplossingen uit te werken voor grensoverschrijdende thema’s of problemen. De deelnemers gaan met ondersteuning van een inhoudelijke expert aan de slag met het thema en ontwikkelen eigen projectideeën. De uitgewerkte projectvoorstellen worden vervolgens kort gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury. De winnaars gaan hun idee volgend jaar, onder professionele begeleiding van de EUREGIO, verder ontwikkelen en uitvoeren.

Dus: heb je een goed idee over de thema’s mobiliteit, onderwijs/arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid en wil je hier samen met andere Nederlandse en Duitse jongeren mee aan de slag gaan?⁠ Meld je dan aan voor de online Youth Battle op 18 november via www.youthbattle.eu